Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Mini Semlebullar – för alla som är sugna på något smått och gott

Mini Semlebullar – för alla som är sugna på något smått och gott

av Livets Goda

Vi svenskar älskar våra semlor och Pågen har marknadens mest sålda Semlebullar. Men ibland kan en fullstor bulle kännas allt för mastig, och nu lanserar Pågen små Mini Semlebullar med kardemumma – i alldeles lagom format.

– Idén till en minivariant uppstod efter succén som våra Små Lussekatter har gjort. Många konsumenter uppskattar det mindre formatet och även Mini Semlebullarna är saftiga bullar med mycket smak, berättar Ulrica Winterquist, marknadschef för Jäst kaffebröd på Pågen.

Och kanske kommer en och annan Mini Semlebulle ätas även utan mandelmassa, fluffig grädde och ett pudertäcke av florsocker.

– Vi har bakat med den finaste kardemumman och jag tror många kommer upptäcka hur god bullen är att äta slät, när man vill ha något smått och gott till fikastunden.

Fakta om semlan

• 2020 köpte vi svenskar 40 miljoner semlor under hela säsongen. Räknar man in alla semlor som tillreds hemma blir det betydligt fler. (Källa Sveriges bagare och konditorer)
• Även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle och hetvägg (när den äts med varm mjölk).
• Semlan så som vi är vana vid att äta den, bakad på vitt mjöl, med vispgrädde och mandelmassa, blev vanlig i början på 1900-talet.
• Ordet semla kommer av latinets simila, som betyder fint vetemjöl.
• I år infaller fettisdagen den 1 mars.
• Fettisdagen är ett minne från när Sverige var katolskt. Fettisdagen var kulmen på fastlagen, tre dagars frosseri innan den 40 dagar långa fastan inför påsken startade.

Pågen Mini Semlebullar finns i butik vecka 2 till 10. Varje förpackning väger 210 gram, rekommenderat cirkapris är 25,90 kr.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING