Hem NyheterVinnyhet Mionetto Prosecco DOC blir ekologisk

Mionetto Prosecco DOC blir ekologisk

av Livets Goda

Det tidlösa vinhuset Mionetto tar ett steg mot en grönare värld, och möter samtidigt svenska konsumenters ökade  efterfrågan på ekologiska drycker. Sverige blir först ut i världen att erbjuda proseccoklassikern som nu blir helt ekologisk. Den nylanserade trotjänaren Mionetto Prosecco DOC Organic finns på hyllan på samtliga Systembolag från och med vecka 17.

Mionetto har en hundraårig historia och är ett av Sveriges mest sålda Proseccovarumärken. Nu blir trotjänaren helt ekologisk! Mionetto Prosecco DOC Organic tillverkas av den italienska Glera-druvan som nu odlas med användning av enbart naturliga gödningsmedel på en certifierad bio-odling i Prosecco DOC-zonen. Anledningen att den lättdruckna klassikern blir ekologisk är enkel – en viktigt steg mot en grönare produktion samt en ökad efterfrågan på ekologiska drycker bland svenskarna.

– Som ett av Sveriges ledande Proseccovarumärken vill vi såklart anpassa oss till samtiden och därför var det en självklarhet för oss att ligga i framkant med uppdatera innehållet till ekologiskt, utan att behöva tumma på varken kvalitet eller smak, säger Bita Vesali, marknadschef på Henkell Freixenet Sweden AB.

Den ekologiska nytappningen tillhör Mionettos mest klassiska produktserie Prestige Collection som återspeglar vinhusets historia i flaskans design med dess sneda etikett som alltid har varit ett kännetecken för vingården. Mionetto Prosecco DOC Organic passar utmärkt som aperitif såväl som till vitt kött, färsk fisk och risotto.

Mionetto Prosecco DOC Organic
Artikelnummer: 774901
Alkoholhalt: 11 %
Pris: 89 kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING