Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Mister York öppnar i Göteborg den 14 september

Mister York öppnar i Göteborg den 14 september

av Livets Goda

Mister York öppnar i Göteborg den 14 september: Det var för ungefär en månad sedan som Mister York offentliggjorde sin kommande etablering vid Stigs Center i Göteborg där man tar över en befintlig Sibylla-restaurang. Enheten blir det 15:e i ordningen och den andra restaurangen med drive thru-koncept och servering inomhus. Nu är det även spikat vilket datum som restaurangen kommer att slå upp portarna för Göteborgs invånare.

Mister York

Öppningsceremonin kommer att äga rum klockan 10.00 den 14 september vid Stigs Center på Importgatan 2 i Hisings Backa. Restaurangen kommer att ha öppet 10.00-22.00 alla dagar i veckan och erbjuda fullskalig drive thru-upplevelse, dine in, take away samt servering både inomhus och utomhus. Premiären leds av distriktschef, tillträdande restaurangchef samt ett stort team av befintilg erfaren personal inlånade från närliggande Mister York-enheter.

Företaget grundades under pandemin 2020 som en liten food truck med ambitionen att servera stans bästa smashburgare. Kärleken till maten är kvar men konceptet har utvecklats. Burgarkedjan har sedan 2021 expanderat kraftigt runt om i Sverige. Målet är nu att vara världens bästa burgarkedja. Vad detta innebär är att erbjuda den godaste burgaren på kvalitativa råvaror till ett rättvist pris och på kort tid. Mister York har bland annat varit med i Burgare-SM två gånger och blivit placerade både på en fjärde och andraplats med den produkt som man dagligen serverar ut till kund på restaurangerna. I januari 2023 så blev Mister York utsedda till Sveriges bästa burgarkedja av Burgerdudes som är världens största redaktion dedikerad till att recensera hamburgare. Kedjan har 14 restauranger i Sverige och sysselsätter cirka 250 medarbetare. Under 2023 ska Mister York öppna 12 nya restauranger runt om i landet. Mister York omsatte 50 miljoner SEK 2022 och har som mål att omsätta 150 miljoner under 2023. 

RELATERAD LÄSNING