Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Livets Goda 16 Sep, 2019
Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011 med en distribution på 36 butiker. I Ch. Vignelaure Rouge 2011 är druvsammansättningen 70% Cabernet Sauvignon och 30% Syrah. Nu startar Moestue Grape Selections samarbete med producenten i Sverige.

"Vi är oerhört stolta över att den ikoniska vinproducenten Château Vignelaure i Coteaux d'Aix-en-Provence har valt Moestue som sin nya strategiska samarbetspartner i Sverige. Deras kvalitativa viner passar perfekt in i vår portfölj och stärker vårt erbjudande mot restaurangmarknaden som är ett affärsområde där vi växer kraftigt och kommer fortsätta att investera i för framtiden säger Daniel Gyhlénius, VD på Moestue Sverige".   

Château Vignelaure ägs sedan 2007 av det svensk/danska paret Bengt och Mette Sundström, grundare och ägare till bl a. auktionshuset Lauritz.com. Château Vignelaure grundades redan i slutet av 1960-talet av George Brunet från Bordeaux. Brunet var en av de första att plantera Cabernet Sauvignon i regionen för produktion av högkvalitativa röda viner. Château Vignelaure blev snabbt kända för att producera ett av de bästa röda vinerna i regionen.

Idag är Sigvard Johnson och Philippe Bru ansvariga för vinmakandet på egendomen. Under Bengt och Mettes ledning har man satsat stort på att göra vinerna ännu bättre och stora investeringar har gjorts. Omplanteringar har skett för att höja kvalitén men även för att börja göra vitt vin. Sedan 2018 är allt vin som produceras ekologiskt certifieratChâteau Vignelaure har ett mycket speciellt mikroklimat där vingårdarna är betydligt svalare än omgivande marker. Jordmånen är även mycket rik på kalksten. Detta bidrar tillsammans till en fräschör i vinerna som är mycket ovanlig i området.

I beställningssortimentet finns ytterligare viner att botanisera bland:

2065-06 | Château Vignelaure Rouge | 1500 ml | 2011 | 499 kr |
73545-01 | Château Vignelaure Rosé | 750 ml | 2018 | 159 kr | 
79993-01 | Vignelaure Blanc | 750 ml | 2017 | 199 kr |
70502-01 | Le Page de Vignelaure Rouge | 750 ml | 2016 | 129 kr |
76321-01 | Le Page de Vignelaure Blanc | 750 ml | 2017 | 129 kr |
art.nr: 206501 | pris: 239kr | 750 ml | alk.halt: 14%


Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019

Resetips: Skotska whiskydestillerier för finsmakaren

Övrigt Att det finns ett stort intresse för whisky bland livsnjutare…
16 Oct, 2019

Restaurangakademien: Nyheter för dig som är i branschen

Mat och Restaurang I våras började Restaurangakademien med inspirationsföreläsningar med intressanta branschprofiler. Höstens…
15 Oct, 2019

Viktigt att kycklingen är svensk och att maten är trygg

Mat och Restaurang Att kycklingen är svensk och att maten är trygg blir…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet