Hem NyheterNyhet WB Moestue och Swedish Tonic startar upp ett samarbete i Sverige

Moestue och Swedish Tonic startar upp ett samarbete i Sverige

av Christoffer Enquist

Från den 16:e mars så representeras Swedish Tonic på den svenska HoReCa-marknaden av Moestue Grape Selections.

”För oss känns det spännande att få in en premium-mixer i sortimentet att erbjuda våra kunder som ett självklart komplement till den kvalitativa spritportfölj som vi har säger Magnus Stenberg, försäljningschef på CaskMoestue. Att Swedish Tonics mixers dessutom är hantverksmässigt producerade av naturliga råvaror, har lägre sockerhalt och är ekologiska ligger helt i linje med vad våra kunder förväntar sig av oss”.

”Ska bli otroligt kul och spännande att äntligen kicka igång samarbetet med Moestue. Vi har sedan start jobbat stenhårt för att få ut våra produkter i många butiker runt om i landet, men barerna har tyvärr inte hunnits med i samma utsträckning. Känns extra häftigt att vi hittat en samarbetspartner som brinner lika mycket för hantverk och innehåll som vi gör. Något som jag tror kommer vara framgångsfaktorn i detta samarbete!” – Gustaf Ytander, VD och grundare av Swedish Tonic.

Anledningen till att Swedish Tonic startade var rätt enkel.

– Vi ville ha riktigt bra tonic, och vi kunde inte hitta någon vi gillade. Så vi insåg att vi kunde göra det bättre själva. All tonic vi såg var transparent. Jättemärkligt med tanke på att tonic tillverkas av kinabark. Har du någonsin sett ett genomskinligt träd? Vi började pressa, blanda, och koka. Två killar blev tre och så småningom var vi ett team. Efter varje framgång gick något galet men våra kompisar började bli intresserade. Andra också och det spred sig. Nya kompisar, bloggare & matfolk. I Sverige och över hela Europa, fortsätter Gustaf.

Och hemligheten? Riktig kinabark. Färskpressad citrus. Agave för sötma, enbär och kryddor för lite mörkare smaker. Bärnstensfärgad tonic, inte transparent. Tillverkad i små batcher. Bryggd, silad, blandad, allt för hand.

”För oss på Moestue så känns detta samarbete helt rätt i tiden och med vår växande spritportfölj samt vårt systerbolags, Cask Sweden, kvalitativa portfölj så kommer Swedish Tonic hjälpa oss att bli en mer komplett leverantör mot HoReCa säger Daniel Gyhlénius, VD och partner i Moestue Sverige”.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING