Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Operakällaren presenterar exklusiv Dom Pérignon upplevelse

Operakällaren presenterar exklusiv Dom Pérignon upplevelse

av Livets Goda

Nu tar Operakällaren plats som den enda svenska medlemmen i exklusiva Dom Pérignon Society. En mycket välkommen medlem då den anrika restaurangen har en stjärna och hela fem röda bestick i Guide Michelin samt är medlem i “Les Grandes Tables du Monde/Traditions & Qualité” och inte minst väldigt högt rankad i Livets Godas Sveriges Bästa Restauranger!

Dom Pérignon Society är ett världomspännande gastronomiskt sällskap bestående av väletablerade kockar, sommeliers och restauranger, erkända inom fine dining av både kritiker och finsmakare. Sällskapet för samman inspirerande profiler för att bygga gemenskap och skapa starkare länkar mellan de som verkligen är engagerade i att höja fine-dining upplevelsen. Alla medlemmar i sällskapet delar en önskan att skapa den ultimata Champagne-upplevelsen.

“Vi är oerhört glada och stolta över att som enda restaurang i Sverige bli en del av Dom Pérignon Society. Dom Pérignon är en champagne som representerar samma fina kvalité och hårda arbete som Operakällarens matsal. Jag är övertygad om att detta fina samarbete kommer att lyfta båda parter”, säger Hugo Hall, restaurangchef Operakällarens Matsal.

Operakällans medlemskap är ett resultat av ett flerårigt och djupt samarbete mellan Operakällaren och Dom Pérignon
“Vi är mycket glada över att få välkomna klassiska Operakällaren som den enda svenska medlemmen i detta exklusiva gastronomiska sällskap. Operakällaren sticker ut med sin internationella haute cuisine på högsta nivå, ledd av Chef de cuisine Stefano Catenacci. Restaurangen skapar gastronomisk dialog mellan mat och vin, som Dom Pérignon är stolta över att ta del av”, säger Dom Pérignons källarmästar Vincent Chaperon.

Som ett första led i samarbetet erbjuder Operakällaren under 21-24 oktober ett urval av vintage Dom Pérignon “by the glass” som paras med en sked av den exklusiva Osetra-kaviaren.

Osetra-kaviar kommer från stören och anses vara en av de finaste i världen. Den har en rik smak som är nötig och lite fruktig, djup och med en subtil antydan till salt. Dom Pérignons mörka och mineraliska signatur är unik och dess silkeslena men ändå intensiva smak skapar en perfekt harmoni med Osetra-kaviaren.

Priser under Dom Pérignon Society Week
Dom Pérignon 2008 och Osetra-kaviar – 480sek
Nya årgången Dom Pérignon 2010 och Osetra-kaviar – 480sek
Dom Pérignon Rosé 2006 och Osetra-kaviar –750sek

RELATERAD LÄSNING