Hem Vinvärlden Mont-Redon – en kärleksförklaring till fantastiska viognier

Mont-Redon – en kärleksförklaring till fantastiska viognier

av Livets Goda

Viognier har en relativt låg naturlig syra vilket såklart kan ställa till det i en varm region som södra Rhône. Ändå ville Pierre att druvan skulle dominera vinet och gav den majoritet i blenden och där grenache blanc fick backa upp. Första försöket var 2017 och det har han nu följt upp med en än mer lyckad 2018!

Niklas om 2018 Mont-Redon Côtes-du-Rhône Réserve Blanc
Gillar du färska aprikoser? Cantaloupemelon? Då lär du älska det här vinet för det är precis vad som kikar fram i den nya årgången av Mont-Redons Côtes-du-Rhône! 

”Då lär du älska det här vinet…”

 Redan i förra årgången skruvade vinmakaren Pierre Fabre på formeln till denna Réserve och höjde dosen av den högklassiga och aromatiska viognier och vi gillade det skarpt. 2018 fortsätter i samma spår och bjuder på ett härligt flörtigt uttryck i doften med just aprikos, cantaloupe men även kryddiga anslag, citrus och blommig örtagård finns med i bilden. Renheten och fräschören är smakens signum och det är just dessa egenskaper som gör det så personligt för viognier är ingen druva som gömmer sig längst bak i raden.

”…det är ett vin du verkligen vill dricka i sommar…”

Skalstramhet, citruszest och persikor finns även med bland intrycken och det är ett vin du verkligen vill dricka i sommar till din grillade, lite matigare fisk. Dessutom hur gott som helst på egen hand!

Intrycket: 88 LGP

2018 Mont-Redon Côtes-du-Rhône Réserve Blanc
Mont-Redons vita finns i närmre 90 Systembolagsbutiker, har artikelnummer 2813 (13,5 %) och kostar 115 kronor. Till övriga beställer du vinet utan extra kostnad.

Till Systembolaget >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING