Hem NyheterNyhet WB Mora Bryggeri släpper en India Pale Lager på över 200 systembolag

Mora Bryggeri släpper en India Pale Lager på över 200 systembolag

av Livets Goda

Av 45 provade India Pale Lager fick Moras Dala IPL högsta provpoäng och blev utvald att säljas över hela landet på 215 Systembolag. Det kan vara det största vi har varit med om hittills, säger familjen.

Mora Bryggeri drivs av familjen Andersson. Familjen förvaltar och utvecklar det anrika varumärket som för med sig ett stort kulturarv i form av såväl recept som etiketter. Vi är väldigt ödmjuka inför traditionen men känner samtidigt att vi är långt ifrån klara med att ta varumärket vidare, säger Eva Andersson.

Att mästerbryggare Jörgen Andersson är barnsligt förtjust i tysk ölkultur är ingen hemlighet.
Jag tycker om de rena välbalanserade smakerna i tysk öl. Vår India Pale Lager är inget undantag. Ni som redan är bekanta med våra drycker kommer att känna igen er. Men den kan vara det modernaste vi gjort, säger Jörgen.

Etiketten är ännu ett resultat av bryggeriets samarbete med kurbitsmålerskan Mikaela Friström. Vi har fått många positiva kommentarer på etiketten till vår Dala-IPA så vi hoppas verkligen att designen på Dala-IPL ska tas emot med samma entusiasm säger Ellinor Andersson Stridh.

Lansering på Systembolaget 1 mars kl 10:00
Beställningsnummer 1025. Pris 24:90kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING