Hem Mat & Restaurang Möt Årets Kock på Restaurangakademien

Möt Årets Kock på Restaurangakademien

av Livets Goda

– Tomas står för en otroligt personlig matlagning och det är den som kommer sätta standarden för den här gastronomiska lördagen, säger Matthias Pettersson, utbildningsansvarig på Restaurangakademien. Att kursen som går av stapeln lördagen den 7:e maj, skulle vända sig enbart till proffs i köket, dementerar Matthias som gärna vill välkomna den vanlige hemmakocken. – Tomas är specialist på att lära ut hur du gör säkra kort, som exempelvis en potaispuré, riktigt bra i stället för att krångla med avancerade råvaror och teknik. De som går den här kursen kommer att få med sig extremt bra tips att använda i vardagen men också massor av inspiration, fortsätter han. Maten som kursdeltagarna ska laga ihop med Tomas är inspirerad av hans tävlingsmeny. Det innebär rena smaker med svenska råvaror och gedigna tillagningsmetoder. – Deltagarna får också lära sig olika serveringssätt av den mat den lagar. Hur de kan omvandla en rätt att passa en buffé eller som fingerfood, tillägger Matthias. På Restaurangakademien exploderar det av kreativa och spännande kurser och evenemang under året. Det senaste tillskottet är ett jätteprojekt ihop med SHR med arbetsnamnet ”Stolta Svenska Krogar”. Upplägget bygger på att en fokusgrupp med restaurangproffs, ska genomföra tvådagarsutbildningar på elva olika orter i Sverige under hösten. – Kursen är till för restaurangpersonal och producenter, berättar Matthias vidare. Syftet är att inspirera restaurangerna att använda mer lokalt producerad mat. Kursen består av en teoretisk dag och en praktisk dag då de 30 deltagarna gör studiebesök ute hos producenterna. – Det är ett fantastiskt projekt men det kräver enormt logistik, säger Matthias och skrattar. För oss är det helt rätt då vår målsättning är att driva svensk gastronomi framåt vilket vi gör på ett väldigt konkret sätt med den här satsningen. För mer information om Restaurangakademien och kursutbudet se www.restaurangakademien.se.

RELATERAD LÄSNING