Boulevardier: Den kan på pappret tyckas stark givet ingredienserna, men faktum är att istärningarna späder ut och skapar en fantastisk balans mellan whiskey, vermouth och campari. Men visst, det saknas inte attityd i Boulevardier. Som bas använder vi den delikata Michter’s US 1 US★1 Sour Mash Whiskey 43%, som ger drinken den rätta karaktären.
Drinkbas
Michter’s US 1 US★1 Sour Mash Whiskey, Kentucky
Nr 56337 (700 ml) 43%, 649 kr, 95
Den här whiskeyn handlar om att tidigare jäst mäsk används som ”förrätt” för den nya mäsken som ska jäsas. I buteljen har här ett säreget spannmålsurval vilket gör att denna whiskey inte kan kategoriseras som Rye eller Bourbon, men who cares, inta och njut av en aromatisk och elegant whiskeykraft med smakavtryck av citrus, choklad, sirapsnotad honung och apelsin som rotas med vaniljfudge och lakrits i utsmyckningen. Underbart, läckert och älskvärt.
Så mixar du en Boulevardier
4,5 cl Michter’s US 1 US★1 Sour Mash Whiskey
3 cl röd vermouth
3 cl Campari
Apelsinzest
Så gör du:
Blanda whiskey, vermouth och campari i ett mixglas. Tillsätt istärning och rör runt. När du är nöjd med utspädningen så häller du upp i ett cocktailglas och garnerar med apelsinskal. Huruvida det ska vara en istärning i den upphällda cocktailen eller inte får din egen preferens avgöra.