Hem Mat & Restaurang Möt sensommaren med en Starlino Spritz Rosé

Möt sensommaren med en Starlino Spritz Rosé

av Livets Goda

Spritz hör sommaren till och ännu kan vi klämma värme ur årstiden så varför inte lyxa till det med en högklassig aperitivo som bas. Starlino Rosé tar den klassiska spritzen till nya höjder och i vår version byter vi ut den vanliga proseccon mot en rosa variant. Resultatet är läskande och rätt oemotståndligt…dessutom väldigt lätt att svänga samman.

Drinkbas

Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo, Italien

art.nr. 78565, 750 ml, 17%, 269 kr, 93 p (finns i mer än 130 Systembolagsbutiker)
Italiensk aperitivo när det är som bäst; ja Starlino gör en sannerligen inte besviken såväl utseende- som innehållsmässigt. Den rosaskimrande aperitifen har en bas av vin på trebbianodruvan och har sedan smaksatts med örter, kryddor och blommor som extraherats och mixats med vinet i bästa vermouth-anda. Den inbjudande doften uppvisar ett aromatiskt anslag med rosenblad, blodgrape och en komplex örtighet där malörtens betydelse är oomtvistlig. Söt ja, men med stor fräschör i det citrus- och apelsinfriska, smygande bitterhet och läckert stram skalbeska i det långa och kryddiga avslutet.

Drink – Starlino Spritz Rosé

6 cl Starlino rosé
12 cl torr rosé prosecco
Club Soda att toppa upp med
Blodapelsinklyftor
Istärningar

Så här gör du

Fyll ett glas med istärningar och några skivor blodapelsin. Häll över Starlino följt av rosébubblet och toppa med ytterligare blodapelsin samt club soda.

Hitta Starlino Rosé på ditt närmsta Systembolag HÄR >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING