Hem NyheterNyhet WB Möt våren med Ananas IPA

Möt våren med Ananas IPA

av Livets Goda

Den 6 maj är det dags för Jämtlands Bryggeri att lansera Jämtlands Ananas IPA. Ett exotiskt släpp från ett klassiskt svenskt hantverksbryggeri.

Jämtlands Ananas IPA lanseras under maj månads första dagar och är ett passande öl att möta våren och sommaren med. Ölet blir dessutom en lillasyster och ett spännande komplement till ett av bryggeriets mest populära öl; Mango IPA.

För exakt 4 år sedan, i maj 2020 släppte vi Mango IPA på Systembolagets hyllor och ölet har under dessa år blivit ett av våra mest populära. Likt då är basen även denna gång en klassisk IPA, med rikliga mängder amerikansk humle som i sina tropiska dofter och smaker mer än väl matchar den tillsatta ananasen. Jag tror personligen att det här kommer vara ett öl som passar väl under både vår och sommar och ser fram emot att avnjuta en kall Ananas IPA i solen på altanen.” Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri

Jämtlands Ananas IPA lanseras i Systembolagets tillfälliga och lokala sortiment den 6 maj och finns också tillgänglig som styckvis beställningsvara över hela landet.

Ananas IPA
Artikelnummer: 31181
Ölstil: India Pale Ale
Malt: Cara, Low Colour Maris Otter, Vienna
Humle: Cascade, Citra, Magnum, Mosaic
Serveringstemperatur: 8-10 grader
Alkoholhalt: 5,1%
Volym: 330 ml
Pris: 26.90 kr

RELATERAD LÄSNING