- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Mother – en ny, stor restaurang där balansen i livet står i fokus

I grund och botten karaktäriseras matupplevelsen på Mother av en sammansättning som tilltalar kroppens behov av en välbalanserad kost, likväl som den appellerar till smaksinnet. ”Vi vill finna en ny väg där man kan blanda en skön, rolig kväll på krogen med att man faktiskt äter vettig mat. Vi vänder oss särskilt till en publik som ofta går ut och äter. De som tycker om när middagsbordet också blir en naturlig mötesplats. Förmodligen är det extra intressant för dem att maten är smart sammansatt”, säger Melker Andersson. På Mother kan gästerna välja maträtt efter hur mättande den är, hur balanserad den är och efter vilken booster som den tillagats med. Med booster avses en ingrediens som lyfter de andra ingredienserna och förstärker deras stimulerande och välgörande egenskaper. Exempel på boosters är chili, vitlök, ingefära och kakao. ”Vi talar fortfarande om njutning och en gastronomisk kvalitet, men vi tror att den idag omfattar mer än smak och presentation. Att tillfredsställelsen till och med kan bli större om maten är mer balanserad. Kvällen blir ju inte trevligare av att man går hem med en känsla av att ha ätit för mycket av sådant kroppen inte behöver. Medvetenheten om sin kropp och vad den behöver måste inte stå i konflikt med att gå ut, äta och dricka gott och träffa vännerna”, säger Danyel Couet. Mother är tänkt att bli en stor mötesplats – en restaurang som serverar frukost, lunch och middag för 500 gäster med öppettider hela veckan från morgon till kväll. Baren kommer utöver ett sortiment av naturviner och andra ekologiska viner, att ha omfattande färska juicedrinkar, samt cocktails av högsta klass. Köksmästare på Mother är välrenommerade Martin Wall som har tidigare erfarenhet från bl a Moderna Museets restaurang, Hornstulls restauranger och Rosendals Trädgård. ”Det här är en utmaning jag verkligen ser fram emot. Att få ta matlagning med gastronomiska ambitioner ett steg längre, där miljö och människa ges utrymme, kommer inte en dag för sent”, säger Martin Wall. Under sitt besök kommer gästen upptäcka ett nytt innovativt sätt att integrera modern teknologi i restaurangupplevelsen. Menyerna finns på surfplattor som man beställer direkt ifrån, sedan serveras maten vid bordet. Adress: Mäster Samuelsgatan 19 Öppettider: måndag – tisdag: 07.30-00.00, onsdag – fredag: 07.30-01.00, lördag: 10.00-01.00, söndag: 10.00-21.00. Grundartrion av Mother är Melker Andersson, Danyel Couet och Jonas Svensson.