Hem NyheterNyhet WB Motörhead Premium Dark Rum har vunnit Guld i prestigefylld tävling

Motörhead Premium Dark Rum har vunnit Guld i prestigefylld tävling

av Christoffer Enquist

Kompromisslösa, ikoniska och innovativa, de främsta ledorden för det legendariska rockbandet Motörhead. Nu gör de succé även utanför musiken med sin alldeles egen spritportfölj innehållande unika produkter av högsta kvalitet.

Idag är Motörhead Spirits stolta över att tillkännage det senast vunna priset. Motörhead Premium Dark Rum har vunnit guld i den prestigefyllda tävlingen ”Rum & Cachaça Masters 2020” i kategorin Rom 7–12 år. I en tävling där 113 olika romprodukter provades blint av en jury, fick produkten högst poäng av dem alla. Vinsten är ett bevis på att romen håller klass och att Motörhead inte bara var kungar på musikscenen utan även numera kan framkalla magi i flaska som inte enbart är skapat för fansen.

Tidningen ”The Spirits Business”, den ledande internationella publikationen inom sprit har sedan tidigare uttalat sig kring den växande framgången för romkategorin.

De skriver: ”Efter att under lång tid har klassats som en partysprit börjar nu rom tas på allvar. Det är i premiumsegmenten inom romkategorin som försäljningen ökar mest där varumärken av hög kvalitet driver tillväxten och tar andelar från de mer volymdrivna spelarna.”

Motörhead Premium Dark Rum lanserades i november 2018 och sedan dess har över 100 000 flaskor sålts världen över. Romen går nu att hitta i fler än 15 länder. Tidigare har produkten vunnit guldstatus genom att hamna på topp-50-listan över USA:s bästa romvarumärken.

Att få lägga de här priset till meritlistan är ytterligare en fjäder i hatten för bandet som är otroligt nöjda över utmärkelsen.
”Vi är väldigt stolta över att romen har stått ut i konkurrensen bland några av de bästa spritvarumärkena i världen”, säger Sari H Wilholm, en av grundarna till Brands For Fans som saluför Motörheadspirits-serien i Sverige. ”Det här är ett bevis på att det finns en plats för Motörhead även på spritscenen”, fortsätter hon. Mikkey Dee, trummis i Motörhead berättar att ”bandet alltid anstränger sig till det yttersta för att få till de bästa dryckerna. Vi är ständigt redo att anta nya utmaningar för det har alltid varit Motörheads devis”, avslutar han.

Fakta
Motörhead Premium Dark Rom tillverkas på Dominikanska Republiken. Lagringen sker på amerikanska bourbonfat i åtta år i ett solerasystem som ger en rundare och fylligare rom.
Flaskan rymmer 70 cl, har 40 procent alkohol och kostar 379 kronor. Artikelnummer är 11450 på Systembolaget.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING