Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Mutti vill inspirera svenskar att laga mat som en italienare på Världspastadagen

Mutti vill inspirera svenskar att laga mat som en italienare på Världspastadagen

av Livets Goda

Det är en utbredd myt att tillagning av en autentisk italiensk Bolognese eller pastasås kräver många timmars förberedelser i köket. Men faktum är är att riktiga italienare använder den praktiska tomatprodukten Passata, passerade tomater, som man snabbt kan laga en läcker rätt med på bara några minuter.

Inför Världspastadagen den 25 oktober introducerar nu den italienska tomatproducenten Mutti sin Passata-produkt i en ny praktisk Tetra-förpackning, med återförslutningsbar kork och certifieringen “inga rester av bekämpningsmedel” – anpassad för en modern svensk livsstil.

I Sverige har Muttis finkrossade tomater Polpa varit den som i åratal dominerat, när det kommer till tillagning av klassiker som bolognese, pastasåser och grytor. Produkten har dessutom en imponerande marknadsandel på 60%. I Muttis hemland Italien är det däremot den snabba och bekväma Passata, passerade tomater, som regerar som den mest populära tomatprodukten, med en betydande marknadsandel på 60%. Passatan är silkeslen med en distinkt söt smak vilket har vunnit italienarnas hjärta och därmed blivit den bästsäljande tomatprodukten i alla kategorier. Den behöver bara tillagas i ett par minuter, vilket gör den till det enklaste sättet att laga snabba vardagsrecept med tomater.

Detta kan komma som en överraskning för dem som har den utbredda, konventionella, uppfattningen att italiensk matlagning är tidskrävande, med bologneser som kokar i timmar på spisen för att vara “autentiskt italienska”. Mutti vill därför utmana denna uppfattning och öppna svenskarnas ögon för Passata-produkten i en form de känner igen och gillar: I en ny, praktisk och hållbar Tetra-förpackning.

Hållbar förpackning och certifiering: “Inga rester av bekämpningsmedel”

Förutom konsistens och smak föredrar italienarna Passata för dess bekvämlighet och användarvänlighet: Med Passata är det möjligt att snabbt laga läckra italienska rätter på bara några minuter. Kombinerat med Tetra Pak-förpackningen, som härstammar från Lund och fortfarande är det mest populära formatet bland svenska konsumenter, är Passata en perfekt produkt för en modern, livsstil med högt tempo.

Passatas Tetra-förpackning representerar också resultatet av flera års forskning och levererar en miljövänlig och användarvänlig lösning. Med en återförslutningsbar kork tillverkad av hållbara sockerrörsmaterial och bestående av 70% växtbaserade komponenter, är Mutti Passata i Tetra ett exempel på Muttis engagemang för miljön. Dessutom är denna produkt Muttis andra produkt som erhållit certifieringen “inga rester av bekämpningsmedel”.

Lagom till Världspastadagen

Lanseringen av Mutti Passata i Tetra-förpackning sammanfaller passande nog med Världspastadagen den 25 oktober, en hyllning till allt som har med pasta att göra. Det finns inget bättre tillfälle för svenska hemmakockar och pastaälskare att omfamna enkelheten och glädjen i italiensk matlagning som en sann italienare med bekvämligheten av Mutti Passata – och avfärda myten om att utsökta italienska rätter kräver timmar i köket.

Pris

Mutti Passata i Tetra-förpackning kommer att finnas tillgänglig i svenska butiker från vecka 40. Pris: 22,90 kr.

Receptinspiration – italiensk hemlagad matlagning för pastaälskare:

RELATERAD LÄSNING