Hem NyheterNyhet WB Naked Malt – med ny design

Naked Malt – med ny design

av Livets Goda

Naked Malt är en blended malt som lagrats på ”nakna” Oloroso sherryfat – unika sherryfat som för första gången fylls med annat än sherry. Whiskyn lanseras nu på svenska marknaden med en ny identitet och ny glasflaska.

Det skotska spritföretaget Edrington, presenterar nu Naked Malt med en ny flaskdesign. Varumärket hedrar maltwhiskyn genom att placera ”det nakna” sherryfatet på flaskans framsida. För att förstärka sin kvalitetsstämpel, så döps varumärket även om till Naked Malt. Detta för att förtydliga och återspegla några av Skottlands finaste singelmalter som blandats ner i den nya flaskan. Visuellt framhävs Naked Malt i en modern design och i en 100 procent återvinningsbar förpackning. Flaskan är fortfarande genomskinlig för att visa upp maltwhiskyns röda reflexer med gyllene bakgrund.

– Genom att slutlagra Naked Malt på sherryfat av typen Oloroso, levererar vi kvalitet och en intensitet av smak, som kommit att bli avundsvärd i den moderna whiskykategorin. Men, det som betyder mest är att du avnjuter Naked Malt på det sätt du själv vill – som den är eller som ingrediens i en somrig drink, säger Isac Melander, Global Brand Ambassador för Naked Malt.

Diane Stuart, som är Master Whisky Blender på Naked Malt har haft som mål att skapa en dryck som ska kunna avnjutas av många. Smaken ska tilltala den erfarne, men även locka in nya whiskyälskare.

– Naked Malt innehåller några av de finaste skotska singelmaltarna, alla utvalda för sin kvalitet och individuella karaktär. Varje fat med Single Malt Scotch whisky som valts för vår blandning är noggrant testat för att säkerställa att det uppfyller vår höga kvalitet, säger Diane Stuart.

Om Oloroso
Många vet inte att Oloroso betyder ”doftande” på spanska. Oloroso är en typ av torrare sherry som producerats genom oxidativ lagring antingen i Jerez eller Montilla-Moriles, Spanien. Att den lagrats oxidativt betyder att vinet under lagring exponerats mot syre, ibland under flera år. Oloroso är vanligtvis mörkare i färgen och har en nötigare karaktär.

Om Naked Malt
Naked Malt lanserades ursprungligen som en blended scotch under namnet Naked Grouse 2011 innan den lanserades som en blended malt 2017. Den 15:e juni 2021 introduceras Naked Malt på svenska marknaden och kommer finnas att beställa eller köpa i utvalda Systembolag. Idag består Naked Malt av ett urval av världsberömda single malt whiskys, bland annat från The Macallan, Highland Park och Glenrothes.

Information
Pris: 319 kr
Artikelnummer: 466
Alkoholhalt: 40%
Glasflaska: 700 ml

Naked Apple Sour

Naked Apple Sour är det givna valet i en fräsch och somrig sour-drink. I den här varianten med nypressad äppeljuice.

Ingredienser – 1 drink:
5 cl Naked Malt
3 cl färskpressad äppeljuice eller must
1 cl citronjuice
2 cl sockerlag
Äggvita (frivilligt)
Äppelskiva eller citronzest

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en shaker, addera is och skaka. Häll upp i ett lowball-glas med is och garnera med citronzest eller en äppelskiva.

RELATERAD LÄSNING