Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nalen Restaurang väcks till liv

Nalen Restaurang väcks till liv

av Livets Goda

Nalen Restaurang väcks till liv och en ny storsatsning ska positionera restaurangen, i anrika kulturhuset på Regeringsgatan, som stans mest hemtrevliga kvarterskrog.

Nalen Restaurang

Peter Bedoire, Food & Beverage manager på Nalen.

SAMI-ägda verksamheten är tillbaka med besked efter begränsad verksamhet under pandemiåren. Kvarterskrogen
satsar nu på att locka tillbaka kvällsgästerna med nyrekryterade Food & Beverage-chefen Peter Bedoire i spetsen.

– Med ledorden enkelhet, trygghet och gemenskap finjusterar vi just nu restaurangen till att bli en svensk bistro med okonstlad atmosfär. För att få till en röd tråd i alla delar har vi under våren tagit hjälp av koncept- och kommunikationsbyrån Seth & Östen, säger Peter Bedoire, Food & Beverage manager på Nalen.

Peter Bedoire har tillsammans med restaurang- och köksteamet redan smygstartat genom att återigen öppna upp dörrarna för middagsgäster. Nalen Restaurang har funnits i olika tappningar sedan huset stod färdigt 1888. Exakt vad som serverades vid förra  sekelskiftet är oklart, men att platsen har huserat matgäster sedan dess är det inget tvivel om.

– Vi är stolta över Nalen och vet att många känner stark samhörighet med vårt hus, våra scener och dansgolv där så många fina minnen har skapats, men restaurangen har hamnat lite i skymundan. Med den här satsningen ändrar vi på det och hoppas kunna positionera restaurangen som Regeringsgatans mest hemtrevliga kvarterskrog, säger Pernilla Abrahamsson, VD på Nalen.

Under våren och sommaren inleder Nalen Restaurang nya samarbeten på både mat- och dryckessidan, men även för konst och inredning.

– Vi vill bygga en gemenskap kring Nalen genom långsiktiga relationer med alla som medverkar till att skapa atmosfären och innehållet. Och vi väljer samarbetspartners och rekryterar personal med lika mycket hjärta och lika omsorgsfullt och som när vi väljer råvaror och tar hand om våra gäster, säger Peter Bedoire.

ÖPPETTIDER:
MÅN & TIS 11.00–14.30
ONS–FRE 11.00–14.30
17.00–23.00
LÖRDAG 16.00–23.00
SÖNDAG STÄNGT

Mer info på WWW.NALEN.COM HÄR

RELATERAD LÄSNING