När du vill ha ett högst anständigt bubbel till inga pengar alls!

Niklas Jörgensen 23 May, 2019
Vin Det är lätt att tycka lite synd om Cava och producenterna som kämpar på med att göra vin enligt den traditionella champagnemetoden, ge sina skapelser tid på fällningen men ändå får se snabbproducerad Prosecco som fått kolsyran likt en läsk, nå högre priser. Är man inne så är man. Typ. Det sagt, Cavan från den relativt unga producenten Union Vinicola del Este bjuder på betydligt mer och dessutom från en något oväntad del av Spanien, Requena väster om Valencia. Och till inga pengar alls!Även om Valencia knappast är en region som kämpar med mognaden så har man, tack vare en hel del högre belägna vingårdar, fräschören i schack - som i denna charmiga skapelse från Union Vinicola del Este. Vingårdslägena i Requena klättrar upp över 1,000 meters höjd vilket till stor del förklarar varför den solmogna frukten aldrig blir burdus, klumpig eller platt i och med skillnaderna i temperatur mellan natt och dag.

"...gott och rent i sitt fruktuttryck..."

Union Vinicola del Este har låtit denna Cava få 9 månaders lagring på sin fällning och druvorna som samsas i blenden är lika delar chardonnay och macabeo.

Niklas om Cava Brut Organic från Union Vinicola del Este
Förvänta dig inga underverk för 79 kronor men räkna med en positiv överraskning, särskilt om du föredrar bubbel åt det torra hållet till. För detta är en Cava som kvalitativt slår betydligt mer namnkunniga inom segmentet med sin charmiga stil där det hintas citrusfrukter, saftiga persikor och en hel del örtighet i en varmvuxen stil men ändå med fräschör och renhet i schack.

I gommen då? Jodå, okomplicerat, gott och rent i sitt fruktuttryck samtidigt som du får livliga men sansade små bubblor och ett torrt intryck. Apelsiner möter persikor ungefär och som möts i ett ungdomligt och syrligt avslut.

God till mat, god på egen hand, gott att korka upp när annat än vinet ska stå i centrum men du ändå vill ha ett anständigt bubbel!

Cava Brut Organic kostar 79 kronor, har artikelnummer 77104 och du beställer hem det till din föredragna systembolagsbutik >>> HÄR 


Gaja Barbaresco 2016 har landat

Vin Älskar man Nebbiolo kan detta vara ett av årets viktigaste…
19 Sep, 2019

Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

Mat och Restaurang Höstens stekheta nyhet från Scanpan heter TechnIQ! Det är en…
17 Sep, 2019

Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet