Hem Vinvärlden När du vill ha ett högst anständigt bubbel till inga pengar alls!

När du vill ha ett högst anständigt bubbel till inga pengar alls!

av Livets Goda

Även om Valencia knappast är en region som kämpar med mognaden så har man, tack vare en hel del högre belägna vingårdar, fräschören i schack – som i denna charmiga skapelse från Union Vinicola del Este. Vingårdslägena i Requena klättrar upp över 1,000 meters höjd vilket till stor del förklarar varför den solmogna frukten aldrig blir burdus, klumpig eller platt i och med skillnaderna i temperatur mellan natt och dag.

”…gott och rent i sitt fruktuttryck…”

Union Vinicola del Este har låtit denna Cava få 9 månaders lagring på sin fällning och druvorna som samsas i blenden är lika delar chardonnay och macabeo.

Niklas om Cava Brut Organic från Union Vinicola del Este
Förvänta dig inga underverk för 79 kronor men räkna med en positiv överraskning, särskilt om du föredrar bubbel åt det torra hållet till. För detta är en Cava som kvalitativt slår betydligt mer namnkunniga inom segmentet med sin charmiga stil där det hintas citrusfrukter, saftiga persikor och en hel del örtighet i en varmvuxen stil men ändå med fräschör och renhet i schack.

I gommen då? Jodå, okomplicerat, gott och rent i sitt fruktuttryck samtidigt som du får livliga men sansade små bubblor och ett torrt intryck. Apelsiner möter persikor ungefär och som möts i ett ungdomligt och syrligt avslut.

God till mat, god på egen hand, gott att korka upp när annat än vinet ska stå i centrum men du ändå vill ha ett anständigt bubbel!

Cava Brut Organic kostar 79 kronor, har artikelnummer 77104 och du beställer hem det till din föredragna systembolagsbutik >>> HÄR 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING