Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Livets Goda 5 Jul, 2019
Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år är Trondheim värdstad när den världsberömda guiden delar ut sina stjärnor.

Den 17 februari 2020 gör Michelin i samarbete med Visit Trondheim, sin årliga presentation av nya stjärnor som tilldelats resturanger i Michelin Guide Nordic Countries 2020. Därmed placerar sig Trondheim, med sina två enstjärniga restauranger i centrum av den prestigefyllda utdelningen när gastronomins superstjärnor och journalister från hela världen kommer till staden.

– Vi ser fram mot att fira de nordiska restaurangerna i Trondheim nästa år. Orten har under de senaste åren blivit en kulinarisk destination i Norge och Norden, där tradition möter nya ideer. Topprestaurangerna i staden håller elitklass när det gäller innovation och hållbarhet, och har tillgång till regionens bästa råvaror, säger Gwendal Poullennec, internationell direktör, Guide Michelin.
Själva presentationen av Michelins nordiska guide sker i Olavshallen och följs av en middag för gästerna på Britannia Hotel.

– Detta är helt fantastiskt och inget mindre än en historisk milstolpe för matstaden Trondheim! Vi glädjer oss att önska massmedier, deltagare och gäster välkomna till Tröndelag i februari 2020. Nu får vi en unik chans att visa hela regionen med både producenter, topprestauranger och enklare matställen, som alla delar en förkärlek till de utmärkta råvarorna. Det är ju härifrån som de nordiska smakerna kommer ifrån, säger Tanja Holmen, turistchef, Visit Trondheim.

Även turistdirektör Bente Holm i Innovasjon Norge gläds åt Michelins belsut.
– Vi gratulerar Trondheim, som 2020 har värdskapet för den första Michelin Guide Nordic Countries på norsk jord. Detta är en unik möjlighet att få internationell uppmärksamhet och särskilt att få visa fram det som Trondheims-regionen har att bjuda på, med smakupplevelser i världsklass, kultur och historia. Staden har utmärkt sig i många år som en matstad och varumärket «Home of Nordic Flavours» – något som också gagnar hela Norge som resemål. Michelin-utdelningen på plats i Trondheim och Norge är definitivt ett erkännande av jobbet med att positionera Norge som matnation, säger turistdirektör Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Näringsminister Torbjørn Røe Isaksen glädjer sig också över nyheten.
– Det är glädjande att Michelin önskar förlägga detta arrangemang till Norge. Jag välkomnar allt som kan bidra till bättre mat. Jag hoppas den ökade uppmärksamheten av Norge som matnation bidrar till etablering av små och medelstora verksamheter, integrering i arbetslivet och ett attraktivt matutbud. Gratulationer till Trondheim och lycka till med arrangemanget, säger näringsminister Torbjørn Røe Isaksen.
Inbjudningar till media och journalister sänds ut i januari 2020. Som alltid kommer Michelin att distribuera ett pressemeddelande med en fullständig lista över de restauranger som mottar stjärnor direkt efter presentationen.


Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet