Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Livets Goda 5 Jul, 2019
Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år är Trondheim värdstad när den världsberömda guiden delar ut sina stjärnor.

Den 17 februari 2020 gör Michelin i samarbete med Visit Trondheim, sin årliga presentation av nya stjärnor som tilldelats resturanger i Michelin Guide Nordic Countries 2020. Därmed placerar sig Trondheim, med sina två enstjärniga restauranger i centrum av den prestigefyllda utdelningen när gastronomins superstjärnor och journalister från hela världen kommer till staden.

– Vi ser fram mot att fira de nordiska restaurangerna i Trondheim nästa år. Orten har under de senaste åren blivit en kulinarisk destination i Norge och Norden, där tradition möter nya ideer. Topprestaurangerna i staden håller elitklass när det gäller innovation och hållbarhet, och har tillgång till regionens bästa råvaror, säger Gwendal Poullennec, internationell direktör, Guide Michelin.
Själva presentationen av Michelins nordiska guide sker i Olavshallen och följs av en middag för gästerna på Britannia Hotel.

– Detta är helt fantastiskt och inget mindre än en historisk milstolpe för matstaden Trondheim! Vi glädjer oss att önska massmedier, deltagare och gäster välkomna till Tröndelag i februari 2020. Nu får vi en unik chans att visa hela regionen med både producenter, topprestauranger och enklare matställen, som alla delar en förkärlek till de utmärkta råvarorna. Det är ju härifrån som de nordiska smakerna kommer ifrån, säger Tanja Holmen, turistchef, Visit Trondheim.

Även turistdirektör Bente Holm i Innovasjon Norge gläds åt Michelins belsut.
– Vi gratulerar Trondheim, som 2020 har värdskapet för den första Michelin Guide Nordic Countries på norsk jord. Detta är en unik möjlighet att få internationell uppmärksamhet och särskilt att få visa fram det som Trondheims-regionen har att bjuda på, med smakupplevelser i världsklass, kultur och historia. Staden har utmärkt sig i många år som en matstad och varumärket «Home of Nordic Flavours» – något som också gagnar hela Norge som resemål. Michelin-utdelningen på plats i Trondheim och Norge är definitivt ett erkännande av jobbet med att positionera Norge som matnation, säger turistdirektör Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Näringsminister Torbjørn Røe Isaksen glädjer sig också över nyheten.
– Det är glädjande att Michelin önskar förlägga detta arrangemang till Norge. Jag välkomnar allt som kan bidra till bättre mat. Jag hoppas den ökade uppmärksamheten av Norge som matnation bidrar till etablering av små och medelstora verksamheter, integrering i arbetslivet och ett attraktivt matutbud. Gratulationer till Trondheim och lycka till med arrangemanget, säger näringsminister Torbjørn Røe Isaksen.
Inbjudningar till media och journalister sänds ut i januari 2020. Som alltid kommer Michelin att distribuera ett pressemeddelande med en fullständig lista över de restauranger som mottar stjärnor direkt efter presentationen.


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet