Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nespresso-favoriten gör efterlängtad comeback

Nespresso-favoriten gör efterlängtad comeback

av Livets Goda

När Dharkan togs ur sortimentet 2019 vädjade hela 45% av kunderna till Nespresso att ta tillbaka den populära kaffesorten. Fem år har gått sedan dess – nu gör äntligen favoriten Dharkan comeback i Sverige.

Under 2019 beslutade Nespresso att sluta producera det populära Dharkan-kaffet som funnits i sortimentet sedan 2013. När kaffet försvann från hyllorna möttes det av stor besvikelse bland Nespresso-kunder.

– Det var hög tid att ta tillbaka denna storfavorit som många saknat så mycket. På Nespresso strävar vi alltid efter att erbjuda oförglömliga smaker och Dharkan är bevisligen en smak vi inte glömmer i första taget, säger Linda Fazerkas, Nordic Marketing Manager Nespresso.

På jakt efter det perfekta kaffet
2013 hade Nespresso en önskan att skapa en ristretto som var mer kraftfull än det som fanns i sortimentet. Utmaningen låg i valet av kaffeböna. Nespresso gav sig ut på jakt för att hitta en kaffesort med mer styrka, intensitet och låg syrlighet. Allt detta skulle uppnås utan att lägga till fler gram kaffe i kapseln och utan att en mörkare rostning skapade en bränd smak.

Nespresso hittade det de sökte i en Arabica-böna med hög fetthalt som bland annat återfinns i Indonesien, Costa Rica och andra latinamerikanska länder. Det är den enda sorten som tål att rostas länge utan att karboniseras. Genom lång rostning vid låg temperatur får Dharkan sin kraftfulla karaktär med intensiva rostade toner, inslag av bitter kakao och rostad korn. Dessa bönor växer enbart mellan 1 000 och 1 400 meter över havet, vilket gör dem än mer unika.

Oförglömlig smak, skapad med omtanke
Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

Dharkan finns nu att köpa till det klassiska Original-systemet till en kostnad av 64,90 SEK i Nespressos boutiques samt på www.nespresso.com/se.

RELATERAD LÄSNING