Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nespresso i samarbete med Bower – Samla poäng när du återvinner dina kaffekapslar

Nespresso i samarbete med Bower – Samla poäng när du återvinner dina kaffekapslar

av Livets Goda

Nespresso inleder ett samarbete med pantappen Bower och låter på så sätt sina kunder samla poäng när de återvinner sina använda kaffekapslar. Genom att skanna Nespressos återvinningspåsar i Bower-appen kan kaffedrickare använda sina intjänade poäng för olika erbjudanden eller donera dem till Nespresso Farmer Future Program.

Nyligen genomförde Nespresso en undersökning med Kantar Sifo där det visade sig att endast 3 av 10 återvinner sina använda kapslar. Hälften av de som inte återvinner uppger att det är för att de inte vet att det går att göra, att det är nödvändigt att göra eller hur man ska göra det. Med hjälp av Bower vill Nespresso öka viljan till att återvinna sina använda kaffekapslar.

– Samarbetet med Bower innebär att vi kan ta ännu ett steg mot att bli ett mer hållbart företag här i Norden. Det är bara tre av tio som återvinner sina använda kaffekapslar och den statistiken vill vi förbättra. Vi vill göra det enkelt och fördelaktigt att bry sig om miljön och då är samarbetet med Bower ett okomplicerat sätt att gynna både miljön och skapa incitament till återvinning av kaffekapslar, säger Linda Fazekas, Nordic Marketing Manager Nespresso.

Bower är ett svenskt företag som via sin mobilapp gör det möjligt för användare att panta produkter för att tjäna Bower-poäng. Dessa poäng kan i sin tur användas till att ta del av olika erbjudanden och för samarbetet med Nespresso innebär det även att återvinnare kan donera till Nespressos hållbarhetsprogram Future Farmer Program som är ett samarbete med Fairtrade International för att förbättra kaffebönders omständigheter runtom i världen.

Under sommaren 2021 blev Nespresso framröstat som världens mest hållbara kaffeföretag av World Finance Magazine. Varje år tilldelar tidningen priset World Finance Sustainability Awards till företag inom en rad olika kategorier som framgångsrikt utvecklat sitt hållbarhetsarbete. Sedan 2003 har Nespresso, i samarbete med The Rainforest Alliance, arbetat med bönder världen över med initiativet AAA Sustainable Quality Program. Programmet arbetar med att säkerställa hållbart jordbruk på gårdar och i de omgivande landskapen och består idag av 110 000 bönder i 15 länder.

Så här använder du Bower för att samla poäng:

  1. Samla dina kaffekapslar i en återvinningspåse från Nespresso.
  2. Skanna streckkoden på återvinningspåsen med hjälp av Bower-appen och få ett pantvärde direkt i mobilen.
  3. Gå till närmaste återvinningsstation eller Nespresso Boutique och panta återvinningspåsen.
  4. Använd dina insamlade Bower-poäng för att ta del av erbjudanden eller donera till hållbarhetsprogrammet Nespresso Farmer Future Program.

Om undersökningen
På uppdrag av Story Relations/Nespresso genomförde Kantar Sifo en undersökning under våren 2021. Den bygger på 1183 intervjuer, bland svenska allmänheten och är riksrepresentativ. Datainsamlingen genomfördes i Kantar Sifos slumpmässigt rekryterade webbpanel, mellan 11–13 maj 2021.

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning
Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på din närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

Lär mer om Nespresso och återvinning här.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING