Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nespresso lanserar ett mildare karaffkaffe

Nespresso lanserar ett mildare karaffkaffe

av Livets Goda

Nespresso lanserar kaffet Carafe Pour-Over Style Mild, som brygger en hel karaff med bara ett knapptryck. Carafe Pour-Over Style Mild är en mildare variant av det första karaffkaffet som lanserades i samband med Vertuo Next under förra året. Utöver det nya karaffkaffet lanserar Nespresso även sju nya smaker till Vertuo för att ge alla kaffeälskare en smakrik kaffemeny att utforska.

En hel karaff att dela
Med ett enkelt knapptryck kan man med det nya kaffet brygga en hel karaff för att bjuda familj, vänner eller nya bekanta. Carafe Pour-Over Style Mild är en mildare variant av det tidigare lanserade karaffkaffet från Nespresso och är endast kompatibelt med Vertuo Next.

Sju nytillskott till Vertuo
Utöver det nya karaffkaffet har Nespressos kaffeexperter tagit fram sju nya blandningar för att skapa en bredare och mer smakrik kaffemeny:

Orafio 40ml
I en blandning av Arabica och Robusta finner vi toner av korn och karamell. Orafio är ett lätt kaffe som med sin låga bitterhet och hint av syrlighet passar perfekt att avnjuta som en espresso.

Toccanto 40ml
Toccanto är ett saftigt espressokaffe som är fyllt med toner från kanderad frukt och en aromatiskt blommig blandning av latinamerikanska Arabicas med en hint av rostat bröd.

Altissio Decaffeinato 40ml
En fyllig och krämig koffeinfri espresso från intensivt rostad Arabica från Latinamerika. Detta kaffe har en fyllig och sammetslen crema med rostiga toner

Double Espresso Dolce 80ml
En ovanligt len dubbel espresso med noter av sötma och maltigt rostade korn från en blandning av latinamerikanska Arabicas och Robusta från Uganda. Tillsammans skapar de en rund och balanserad kopp med toner av korn och en liten hint av frukt.

Inizio 150ml
En blandning av östafrikanska Arabicas som ger ett fylligt kaffe med toner av rostade korn och vilda blommor, perfekt till en avslappnad söndag.

Fortado Decaffeinato 150ml
En av de mest de mest intensiva kaffesorterna inom koppstorleken Gran Lungo (150ml) kommer nu som koffeinfritt alternativ. Kvar finns samma fylliga karaktär med toner av kakao och havre.

Melozio Decaffeinato 230ml
Ett lent och balanserat kaffe som är det koffeinfria alternativet till vår smakrika blandning av latinamerikanska Arabicas, med toner av lena korn och honungens sötma.

Kaffe för alla tillfällen med Vertuo Next
Med Vertuo Next kan man brygga kaffe för sex olika koppstorlekar: allt från en enkel espresso (40 ml) till den nya Carafe Pour-Over Style Mild(535ml) som fyller en hel karaff med kaffe. På varje kapsel finns en streckkod som Vertuo Next läser av och med hjälp av CentrifusionTM-teknologi anpassar maskinen bryggningen utifrån temperatur, vattenmängd och rotationshastighet för att brygga den bästa möjliga koppen kaffe för varje tillfälle.

Carafe Pour-Over Style Mild finns att köpa från och med 11 oktober och Double Espresso Dolce kommer finnas tillgänglig från och med november. Resterande kaffenyheter finns redan nu i Nespresso Boutiques samt på www.nespresso.com/se

Kaffemenyn

  • Carafe Pour-Over Style Mild (535ml), 68,60 SEK
  • Melozio Decaffeinato (230 ml), 64 SEK
  • Fortado Decaffeinato (150ml), 54 SEK
  • Inizio (150 ml), 52 SEK
  • Double Espresso Dolce (80ml), 52 SEK
  • Altissio Decaffeinatio (40ml), 48 SEK
  • Toccanto (40ml), 46 SEK
  • Orafio (40ml), 46 SEK

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning
Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar. I och med Nespressos nya samarbete med Bower kan användarna samla poäng när de återvinner sina använda kaffekapslar. Poängen används för att ta del av erbjudanden och kan också doneras till Nespresso Farmer Future Program. Appen finns att ladda ner i Apple Store eller Google Play och läs mer på nespresso.se eller getbower.com.

RELATERAD LÄSNING