Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nespresso lanserar ny kaffeserie – med funktionalitet i fokus

Nespresso lanserar ny kaffeserie – med funktionalitet i fokus

av Livets Goda

Efterfrågan efter dryck som inte bara är god utan även bidrar till välbefinnandet blir bara större. Därför lanserar nu Nespresso en unik kaffeserie där varje kapsel innehåller ämnen som bidrar till en viss kroppslig funktion utöver den goda smaken av kaffe.

Den nya kaffeserien består till en början av tre kaffesorter som på olika sätt bidrar till kroppens funktioner. För den som söker en extra koffeinboost finns Melozio GO och Stormio GO, två klassiska smaker från Nespresso i ny tappning med 200 mg mer koffein än originalet. Inom serien lanseras även Ginseng Delight som innehåller ginsengextrakt.

– På Nespresso vill vi alltid erbjuda högkvalitativt kaffe samtidigt som vi strävar efter att vara innovativa i vårt utbud. Med en större efterfrågan på dryck som ger något utöver att vara gott skapade vi denna nya serie, där kaffedrickare kan välja det kaffe som bäst bidrar till sitt personliga välbefinnande, säger Linda Fazekas, Nordic Marketing Manager Nespresso.

Melozio GO
En len och balanserad blandning av latinamerikanska Arabicas med honungssöta och korniga noter. Varje kapsel innehåller 20% mer koffein än den klassiska blandningen i Nespressos sortiment.

Stormio GO
En mörk blandning av långsamt rostade bönor från Nicaragua och Guatemala med korniga, kryddiga och träiga noter. Varje kapsel innehåller 20% mer koffein än den klassiska blandningen i Nespressos sortiment.

Ginseng Delight
En dubbel espresso gjord på latinamerikanska Arabicas tillsammans med Robusta från Uganda. Ett välbalanserat kaffe där karamellsmaken vävs samman med ginseng, vilket ger söta toner av kakor.

Melozio GO och Stormio GO finns redan nu att köpa till en kostnad av 158 SEK i Nespressos boutiques samt på www.nespresso.com/seGinseng Delight lanseras i maj till en kostnad av 92 SEK.

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning
Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

RELATERAD LÄSNING