Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nespresso och Alessandra Ambrosio lanserar iskaffe med inspiration av Brasilien

Nespresso och Alessandra Ambrosio lanserar iskaffe med inspiration av Brasilien

av Livets Goda

För årets sommarkollektion har Nespresso samarbetat med Alessandra Ambrosio för att ta fram svalkande iskaffe som för tankarna till Brasilien. Med inspiration från tropiska smaker och Brasiliens nationaldrink Caipirinha skapades iskaffeblandningarna Barista Creations Liminha over Ice och Exotic Liminha over Ice.

Med samarbetet vill Nespresso uppmana kaffedrickare att koppla av under sommaren. Sommaren är en perfekt period för att skapa nya rutiner och för många svenskar är just kaffestunden en av de starkaste ritualerna i vår vardag. En svalkande iskaffe mellan varven kan vara det som hjälper oss skapa nya rutiner. För att sätta ord på strävan efter en avslappnande sommar kommer utvalda mantran vara med på de limiterade Nespresso-muggar som släpps inom samarbetet.

Utöver årets iskaffe lanserar Nespresso även en kollektion av limiterade accessoarer, en Vertuo Next-kaffemaskin och uppfriskande recept på iskaffe. Allt detta kommer lyftas i en sommarfilm som visar på avslappnande ritualer personifierade av Alessandra.

– Sommaren är min favorittid på året och som brasilianare är jag mycket stolt över att vara ansiktet utåt för den här kampanjen som är inspirerad av mitt hemland. Jag älskar idén att kaffe markerar viktiga stunder för reflektion under dagen. Jag är så spänd på att vara en del av en så upplyftande kampanj och få jobba med Nespresso för att ge liv till utsökta recept, somriga accessoarer och kvalitativt kaffe – och Liminha over Ice är verkligen brasiliansk sommar i en kopp! säger Alessandra Ambrosio.

Uppfriskande sommardryck med Brasiliens livfulla smaker
Årets tillskott till kaffesamlingen Barista Creations for Ice är tropisk lime med mynta som ger en svalkande upplevelse. Liminha over Ice och Exotic Liminha over Ice är inspirerade av Brasiliens levande smaker och ackompanjeras av recept på iskaffe att njuta av i solen. De nya kaffesorterna är tillgängliga tillsammans de återkommande Barista Creations for Ice black coffees och den populära Barista Creations Ice Coconut Flavour och Tropical Coconut Flavour som gör en comeback även detta år.

De första sommarecepten från Nespresso kan ni hitta på: www.nespresso.com/recipes

Njut av solen med sommarinspirerande accessoarer
Tillsammans med Alessandra Ambrosio lanserar Nespresso denna sommar två limiterade muggar med en stilren och somrig design. Varje mugg har uppmanande mantran som påminner dig om Nespressos härliga sommarbudskap när du tar dig en varm eller kall kopp kaffe. Dessutom kan kaffedrickare nu brygga sitt kaffe med en limiterad Vertuo Next-kaffemaskin i jadegrön.

För att få hela baristaupplevelsen har Nespresso lanserat en mindre Barista Shaker i rostfritt stål, perfekt att använda till kafferecepten som en riktig barista för både Vertuo och Original. De stora hålen i Barista Shaker ger en generös crema att toppa drinken med.

För en sommar på språng lanseras Nomad Travel Mug i en ny havsblå färg. Passar bra till en dag på stranden och kan lätt tas med i en Upcycled Tygpåse från Nespresso.

Forma nya rutiner med en upplyftande spellista
Ljud har en särskild förmåga att påverka känslor och spelar därför en viktig roll i att lugna kropp och själ. Med detta i åtanke har Nespresso och Alessandra Ambrosio skapat fyra upplyftande spellistor på Spotify för alla att ta del av. För att lyssna på spellistorna är det bara att scanna Spotify-koden.

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning
Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

Produktnyheterna Liminha over Ice för Original och Exotic Liminha over Ice för Vertuo finns att köpa till en kostnad av 59.90 SEK för Original och 73.90 SEK för Vertuo i Nespressos boutiques samt på www.nespresso.com/se.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING