Nespresso presenterar ESPERANZA de COLOMBIA & TAMUKA mu Zimbabwe

Livets Goda 29 Apr, 2019
Övrigt Idag kan Nespresso stolt presentera kaffenyheterna TAMUKA mu Zimbabwe och ESPERANZA de COLOMBIA. De nya kaffesorterna är ett resultat av Reviving Origins; Nespressos initiativ som syftar till att återställa produktionen av kaffe i regioner som drabbats av naturkatastrofer, konflikter eller ekonomisk instabilitet.

Reviving Origins är Nespressos initiativ vars syfte är att återställa kaffeproduktionen i regioner där den är hotad eller helt ödelagd på grund av naturkatastrofer, konflikter eller ekonomisk instabilitet. Reviving Origins lanseras inom ramen för Nespressos hållbarhetsprogram, AAA Sustainable Quality Program.

Det var under arbetet i Sydsudan 2011 som Nespresso insåg potentialen i att stötta kaffebönder i utsatta regioner för att få kaffeproduktionen på fötter igen. Tack vare insatserna i området kunde den limiterade kaffekollektionen Suluja ti SOUTH SUDAN lanseras, vilken blev Sydsudans näst största exportvara efter olja. Kaffeälskare världen över fick ta del av ett nytt spännande kaffe samtidigt som landets ekonomi tog ett steg i rätt riktning. Hållbarhetsarbetet Reviving Origins hade tagit sin början.

Nu kan Nespresso presentera två nya kaffesorter i Reviving Origins-serien: TAMUKA mu Zimbabwe från östra Zimbabwe och Esperanza de COLOMBIA från Caquetáregionen i Colombia. Båda är unika kaffesorter som under decennier långsamt har försvunnit och som idag är i princip helt okända. Tack vare Nespressos investeringar och med hjälp av dedikerade partners har dock kaffeproducenter i dessa två regioner börjat återuppbygga en hållbar försörjning, återställa den lokala ekonomin samt genomföra nödvändiga förändringar för en hållbar kaffeproduktion.

TAMUKA mu Zimbabwe:
Klimatpåverkan och ekonomisk instabilitet har slagit hårt mot kaffeproduktionen i Zimbabwe. Från att ha producerat och exporterat över 15 000 ton kaffe under slutet av 80-talet stannade kaffeproduktionen nästan helt av i landet och 2017 producerades mindre än 500 ton. Nespresso har nu, tillsammans med den globala non-profit-organisationen TechnoServe, arbetat med lokala kaffebönder i Manicaland-provinsen för att ta fram ett hållbart sätt att åter  producera kaffe. Resultatet av arbetet och investeringarna är en ny kollektion med högkvalitativt arabicakaffe.

ESPERANZA de COLOMBIA:
50 år av oroligheter och konflikter satte sina tydliga spår i området Caquetá i Colombia. Kaffebönderna tvingades överge sina gårdar i området vilket gjorde att produktionen av kaffe i princip stannade av helt. För att stötta återuppbyggandet av kaffeproduktionen i regionen har Nespresso samarbetat med lokala jordbrukare samt Colombias nationella organisation för kaffeodlare. Nespressos agronomer har bidragit med kunskap och expertis kring hållbart jordbruk, kvalitetsutveckling och vattenhantering, vilket har bidragit till att kaffekvaliteten har höjts och hållbara jordbruksmetoder har implementerats. Tack vare arbetet kan man nu presentera kaffekollektionen ESPERANZA de COLOMBIA.

Dokumenterat av National Geographic
Nespresso har samarbetat med National Geographic och den världsberömda fotografen Rena Effendi som har dokumenterat arbetet med Reviving Origins i Zimbabwe och Colombia. Bilderna finns att beskåda på National Geographics hemsida >>

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning
Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

TAMUKA mu Zimbabwe och ESPERANZA de COLOMBIA finns att köpa från och med den 13 maj till en kostnad av 68-102 SEK för Vertuo-serien (10 kapslar) och 62 SEK för Original-serien (10 kapslar) i Nespressos Boutiques samt på
www.nespresso.com/se/se. Kaffe som släpps i Reviving Origins-serien är säsongskaffe, vilket innebär att de är temporära men återkommande.


Dolcetto från Ceretto släpps i Små Partier

Vin Den 5 juli släpps ekologiska Dolcetto d’Alba DOC, Rossana 2017…
17 Jun, 2019

BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik…
17 Jun, 2019

Global grillskola - Kimchi

Mat och Restaurang Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker…
17 Jun, 2019

Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och…
17 Jun, 2019

Nordic Snus lanserar ny midsommardosa

Övrigt Midsommar handlar om detaljer. Vädret, sillen, potatisen, midsommarstången och musiken.…
17 Jun, 2019

Sake Yuzu Ile Four finns nu Systembolaget

Whisky och Bourbon Premium Yuzu är en japansk citrusfrukt som smakar som en blandning…
17 Jun, 2019

Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet