Nespresso presenterar ESPERANZA de COLOMBIA & TAMUKA mu Zimbabwe

Livets Goda 29 Apr, 2019
Övrigt Idag kan Nespresso stolt presentera kaffenyheterna TAMUKA mu Zimbabwe och ESPERANZA de COLOMBIA. De nya kaffesorterna är ett resultat av Reviving Origins; Nespressos initiativ som syftar till att återställa produktionen av kaffe i regioner som drabbats av naturkatastrofer, konflikter eller ekonomisk instabilitet.

Reviving Origins är Nespressos initiativ vars syfte är att återställa kaffeproduktionen i regioner där den är hotad eller helt ödelagd på grund av naturkatastrofer, konflikter eller ekonomisk instabilitet. Reviving Origins lanseras inom ramen för Nespressos hållbarhetsprogram, AAA Sustainable Quality Program.

Det var under arbetet i Sydsudan 2011 som Nespresso insåg potentialen i att stötta kaffebönder i utsatta regioner för att få kaffeproduktionen på fötter igen. Tack vare insatserna i området kunde den limiterade kaffekollektionen Suluja ti SOUTH SUDAN lanseras, vilken blev Sydsudans näst största exportvara efter olja. Kaffeälskare världen över fick ta del av ett nytt spännande kaffe samtidigt som landets ekonomi tog ett steg i rätt riktning. Hållbarhetsarbetet Reviving Origins hade tagit sin början.

Nu kan Nespresso presentera två nya kaffesorter i Reviving Origins-serien: TAMUKA mu Zimbabwe från östra Zimbabwe och Esperanza de COLOMBIA från Caquetáregionen i Colombia. Båda är unika kaffesorter som under decennier långsamt har försvunnit och som idag är i princip helt okända. Tack vare Nespressos investeringar och med hjälp av dedikerade partners har dock kaffeproducenter i dessa två regioner börjat återuppbygga en hållbar försörjning, återställa den lokala ekonomin samt genomföra nödvändiga förändringar för en hållbar kaffeproduktion.

TAMUKA mu Zimbabwe:
Klimatpåverkan och ekonomisk instabilitet har slagit hårt mot kaffeproduktionen i Zimbabwe. Från att ha producerat och exporterat över 15 000 ton kaffe under slutet av 80-talet stannade kaffeproduktionen nästan helt av i landet och 2017 producerades mindre än 500 ton. Nespresso har nu, tillsammans med den globala non-profit-organisationen TechnoServe, arbetat med lokala kaffebönder i Manicaland-provinsen för att ta fram ett hållbart sätt att åter  producera kaffe. Resultatet av arbetet och investeringarna är en ny kollektion med högkvalitativt arabicakaffe.

ESPERANZA de COLOMBIA:
50 år av oroligheter och konflikter satte sina tydliga spår i området Caquetá i Colombia. Kaffebönderna tvingades överge sina gårdar i området vilket gjorde att produktionen av kaffe i princip stannade av helt. För att stötta återuppbyggandet av kaffeproduktionen i regionen har Nespresso samarbetat med lokala jordbrukare samt Colombias nationella organisation för kaffeodlare. Nespressos agronomer har bidragit med kunskap och expertis kring hållbart jordbruk, kvalitetsutveckling och vattenhantering, vilket har bidragit till att kaffekvaliteten har höjts och hållbara jordbruksmetoder har implementerats. Tack vare arbetet kan man nu presentera kaffekollektionen ESPERANZA de COLOMBIA.

Dokumenterat av National Geographic
Nespresso har samarbetat med National Geographic och den världsberömda fotografen Rena Effendi som har dokumenterat arbetet med Reviving Origins i Zimbabwe och Colombia. Bilderna finns att beskåda på National Geographics hemsida >>

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning
Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

TAMUKA mu Zimbabwe och ESPERANZA de COLOMBIA finns att köpa från och med den 13 maj till en kostnad av 68-102 SEK för Vertuo-serien (10 kapslar) och 62 SEK för Original-serien (10 kapslar) i Nespressos Boutiques samt på
www.nespresso.com/se/se. Kaffe som släpps i Reviving Origins-serien är säsongskaffe, vilket innebär att de är temporära men återkommande.


Filmregissör skapar restaurang av skräp

Mat och Restaurang Skrotnisse, Pippi sakletare och gubben Pettson kan alla kokas ner…
19 Aug, 2019

​Finalist till Årets syftesdrivna ledare

Övrigt Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre finalister till…
16 Aug, 2019

Accademia Di Luca kan bli "Årets matinspiratörer"

Mat och Restaurang Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi, har…
16 Aug, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
16 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

MUJI öppnar flaggskeppsbutik på Åhléns City idag den 16 augusti

Övrigt Fredagen den 16 augusti öppnar japanska detaljhandelskedjan MUJI sin första…
16 Aug, 2019

Fratelli Cigliuti är tillbaka med två storslagna viner från årgång 2015 i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget

Vin Idag klockan 10:00 lanserar Enjoy Wine & Spirits en efterlängtad…
16 Aug, 2019

Landsbygdsministern besökte Kiviks Musteri i skördetid

Whisky och Bourbon Mitt i skördetid besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Kiviks Musteri som…
15 Aug, 2019

Ekologisk och efterlängtad – Melleruds Moderna Ale nu även på flaska hos Systembolaget

Whisky och Bourbon Nu lanseras Melleruds Moderna Ale på flaska, som snabbt blivit…
15 Aug, 2019

Big Little Wines

Vin Monterey på den amerikanske västkusten spelar huvudrollen i HBOs populära…
15 Aug, 2019

Nyhet - CAO Nicaragua

Whisky och Bourbon Som namnet antyder är detta cigarrer med klassisk nicaraguansk karaktär.…
15 Aug, 2019

Nytt för i år är att Midnattsloppet delar ut en Alkoholfri Falcon vid målgången

Övrigt Nytt för i år är att Falcon Alkoholfri delar ut…
14 Aug, 2019

BBQ Ranch - ny burgare i fyra tappningar

Vin Nya kampanjburgaren BBQ Ranch inleder hösten men förlänger också sommarens…
14 Aug, 2019

Bryggmästarens i nytt partnerskap med Scandinavian Invitation

Whisky och Bourbon Norden största golftävling, Scandinavian Invitation, får nu Bryggmästarens som officiell…
14 Aug, 2019

Två webblanseringar från Domaine Arlaud den 5:e september i begränsad upplaga om totalt 60 flaskor

Vin Den 5:e september så webblanseras två viner från Domaine Arlaud…
14 Aug, 2019

81% mindre CO2-utsläpp när Santa Maria skrotar konservburken

Mat och Restaurang Santa Maria kokosmjölk byter förpackning. Den gamla konservburken ersätts av…
14 Aug, 2019

Sålde slut på minuter: förlanseringen av Västkust Nätchips blev succé på Hemmakväll

Övrigt Förlanseringen 1/8 på Hemmakväll sticker ut som en av de…
14 Aug, 2019

Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket

Mat och Restaurang Inom matlagning handlar ”Batch cooking” och “Prepping” om att förbereda…
14 Aug, 2019

Forever Supergreens - Grönt på väg

Övrigt Vissa dagar kan det vara svårt att hinna få i…
13 Aug, 2019

En djupdykning i öl

Whisky och Bourbon Öltrenden i Sverige är både stor och stark. Men vad…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet