Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nespresso utökar serien Reviving Origins

Nespresso utökar serien Reviving Origins

av Livets Goda

Nu lanserar Nespresso ett helt nytt säsongskaffe: AMAHA awe UGANDA från Uganda. Kaffet är del av Reviving Origins – Nespressos initiativ som lanserades i fjol och syftar till att återställa produktionen av kaffe i regioner som drabbats av naturkatastrofer, konflikter eller ekonomisk instabilitet.

Nu kan Nespresso stolt presentera AMAHA awe UGANDA (”Ugandas hopp” på Lhukonzo, ett lokalt språk i Uganda), ett nytt säsongskaffe från Ruwenzori-bergskedjan i Uganda. Uganda har under de senaste åren lidit av klimatförändringar, undermåliga jordbruksmetoder och ekonomisk utsatthet vilket gjort att kaffeproduktion av hög kvalitet varit en stor utmaning. Som en del av Nespressos program Reviving Origins och i samarbete med det lokala jordbruksföretaget Agri Evolve, som ägnar sig åt att förbättra jordbrukares produktivitet, arbetar Nespresso med mer än 2 000 jordbrukare i Uganda och erbjuder utbildning och expertis för att förbättra kaffekvaliteten och produktiviteten, men också för att skapa hållbara jordbruksmetoder.

Nespressos initiativ Reviving Origins lanserades 2019 med syftet att återställa kaffeproduktionen i regioner där den är hotad eller helt ödelagd på grund av naturkatastrofer, konflikter eller ekonomisk instabilitet. Initiativet hjälper både enskilda jordbrukare och hela samhällen att komma på fötter igen samtidigt som unika och ovanliga kaffesorters framtid kan säkras. Reviving Origins lanserades inom ramen för Nespressos hållbarhetsprogram AAA Sustainable Quality Program.

I samband med att AMAHA awe UGANDA lanseras kommer även fjolårets säsongskaffe TAMUKA mu Zimbabwe och Esperanza de COLOMBIA på kärt återbesök. Sedan initiativet Reviving Origins startade har Nespresso löpande erbjudit utbildning för bättre kvalitet och produktion samt teknisk assistans via lokala jordbruksnätverk i både Zimbabwe och Colombia. Som ett resultat av arbetet har nu utbudet av högkvalitativt kaffe ökat med 9 % i Zimbabwe och 10 % i Caquetá, Colombia.

Dokumenterat av National Geographic
Nespresso har samarbetat med National Geographic och den världsberömda fotografen Rena Effendi som har dokumenterat arbetet med Reviving Origins i Uganda, Zimbabwe och Colombia. Bilderna finns att beskåda på National Geographics hemsida: https://www.nationalgeographic.com/beyond-the-bean.

AMAHA awe UGANDA, TAMUKA mu Zimbabwe och ESPERANZA de COLOMBIA finns att köpa från och med den 25 maj till en kostnad av 70-90 SEK för Vertuo-serien (10 kapslar) och 64 SEK för Original-serien (10 kapslar) i Nespressos boutiques samt på www.nespresso.com/se/se. Kaffe som släpps i Reviving Origins-serien är säsongskaffe, vilket innebär att de är temporära men återkommande.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING