Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nick’s lanserar glass med 75% färre kalorier än marknadsledarna

Nick’s lanserar glass med 75% färre kalorier än marknadsledarna

av Livets Goda

Nick’s utmanar glassmarknaden med en revolutionerande glass som innehåller endast en fjärdedel av kalorierna jämfört med marknadsledande varumärken. 

Nick’s nya lansering är den första och hittills enda kalorisnåla glass som är utan tillsatt socker och som smakar som riktigt gräddig glass ska smaka.

Vad är hemligheten?

Bara genom att byta ut sockret kommer man långt. Nick’s har dessutom valt att dra ner på andelen fett för att ytterligare kunna reducera antalet kalorier.

”Det är en spännande tid för nytänkande inom matbranschen. Veganska köttersättningar smakar inte längre träull. Glass med en bråkdel av kalorierna är lika god som vanlig glass. Utvecklingen inom food science är idag konsumentdriven och konsumenterna förtjänar mat som är bättre för dem. Vi kan ge dem det” – Niclas Luthman

Glassen finns i sex olika smaker; Vanilla Bean, Chocolate, Sea Salt Caramel, Chocolate Brownie, Cookie Dough och Cookies & Cream. Det nya glass-sortimentet innehåller cirka 275–349 kalorier per förpackning, konkurrenterna har uppemot 1100–1500 kcal.

Med hjälp av Lohilo Foods starka distributionsmodell kommer glassen att finnas tillgänglig från den 24 april på dagligvaruhandeln samt på Mathem och Mat.se.

Rekommenderat utpris är 49.90 SEK.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING