Hem Nyheter Njut av god mat och dryck i trädgården!

Njut av god mat och dryck i trädgården!

av Livets Goda

När sommaren är här är det dags att njuta av god mat och dryck utomhus! Det finns inget bättre än att tillbringa en solig dag ute med familj och vänner i en stilsäker pergola i trädgården. Förbered god mat, ta fram favoritdryckerna och fyll trädgården med skön musik. Ta tid på dig att uppskatta de små sakerna som livet har att erbjuda – njut av god mat och dryck i trädgården!

Njut av god mat

Artikeln är i samarbete med Chili.se

Skapa den perfekta atmosfären för en härlig utomhusmåltid!

För att skapa den perfekta atmosfären för en härlig utomhusmåltid bör man först och främst välja en plats som är lättillgänglig, men ändå avskild. Det kan vara en pergola, altan eller annat fint ställe i trädgården. Nästa steg är att skapa en mysig miljö med belysning och dekorationer. Man kan använda levande ljus, lanternor, blommor och andra små detaljer för att skapa den perfekta stämningen. Musik är också viktigt för att skapa rätt atmosfär. Välj något som passar till middagen och som alla gillar. Till sist får man såklart inte glömma maten! Försök att välja något som alla gillar och som är lite annorlunda – det kommer garanterat att uppskattas av dina gäster!

Smaka nya sorters vin tillsammans med dina gäster i trädgården!

Vinprovning är en perfekt aktivitet för att skapa en trevlig stämning och umgås med vänner. Förbered ett utbud av olika viner som ni kan provsmaka tillsammans, och låt gästerna ge sin åsikt om vilka som de tycker bäst om. Om du har tillgång till en trädgård, kan det vara ett bra ställe att ha din provsmakning. Sitt ute i solen och njut av den friska luften, samtidigt som ni pratar om olika smaker och aromer. Du kan även servera lite snacks för att förhöja upplevelsen ytterligare. Njut av att dela denna upplevelse med dina gäster, och se till att alla har roligt!

Enkla rätter som kan avnjutas i trädgården

En av de enklaste rätterna som passar att avnjutas i trädgården är sallader. Det finns många olika typer av sallader som man kan göra, och det är lätt att anpassa dem efter smak. Man kan till exempel göra en kyckling- och mangosallad, en tonfisksallad eller en grönsaks- och fetasallad. För att få den perfekta balansen mellan smaker och texturer rekommenderar vi att man blandar i några olika grönsaker, frukter och nötter. För drycken passar det bäst med läskande vitt vin eller öl, men man kan givetvis välja vilken dryck som helst som man tycker om.

RELATERAD LÄSNING