Nyhet på Systembolaget - No.1 Old Carribean – en svensk kryddad rom

Livets Goda 13 Mar, 2019
Whisky och Bourbon Kryddad rom är knappast någon nymodighet utan har hängt med oss ett bra tag vare sig det varit tal om smaksatta med frukt som ananas eller diverse kryddor. Däremot har smaksatt sprit blivit allt hetare och inte minst ’spiced rhum’ har tagit steget från att blott vara en drinkingrediens – visserligen en läcker sådan – till att även njutas på egen hand on the rocks. Inte minst om fäblessen stavas starkare likörer med whisky eller rom som bas så lär den kryddade rommen sannolikt även den bli ditt val av drink. På Systembolaget finns nu nyheten No.1 Old Carribean Dark Spiced.



Svenska No.1 Old Carribean Dark Spiced är en flörtig rackare som genast aktiverar lusten att blanda en Dark Mojito eller varför inte en take på Moscow Mule där den kryddade rommen ersätter vodkan.

No.1 Old Carribean Dark Spiced (nr 81200, 239 kr, 700 ml)
En härlig crowd-pleaser är vad detta är och det flörtas friskt i såväl doft som smak! Som sig bör är det kryddiga inslaget med från starten, särskilt kanelstången, och får sällskap av vanilj, arraksboll, kolaremmar och en knäckig ton. Några snurr på glaset och så har vi även inlagda morello-körsbär, kaffebönor, piptobak och lite apelsinzest. Kolatonerna med fudge och vanilj i spetsen står för det första intrycket när vi smakar och det hela lindas in i en flörtig sötma. Men det är aldrig likörsött utan istället får man den torra känslan i avslutet där även arraksinslaget och alkoholhalten bidrar till att skänka djup. De röda bärtonerna hänger också med från doften och likaså de malda kaffebönorna samt ett stänk kakao och allt lämnar dig med en skön gomkänsla.

Tips - On the rocks eller som drinkbas
Denna är god på egen hand med blott en istärning i glaset eller varför inte blanda ut den med gingerbeer, lite pressad limesaft och få en kryddigare variant på Moscow Mule. För att inte tala om klassikern Mojito men då i mörkare utförande. Fantasin får sätta gränserna.


Boulebar tar in digital marknadschef

Mat och Restaurang Boulebar, restaurangen och inomhusparken där kärleken till boule och fransk…
14 Oct, 2019

Alkoholfri öl vinner första pris på Stockholm Beer and Whisky Festival

Whisky och Bourbon Det alkoholfria ölbryggeriet Big Drop Brewing Co belönas med en…
14 Oct, 2019

Årets Tomteglass är äntligen här – säg hej till marsipangris

Övrigt Nu nalkas Sveriges glassigaste jultradition - Tomteglass 2019 är här…
14 Oct, 2019

Nytt släpp av A Lisa från bodega Noemía

Vin Den 18 oktober släpps 4200 flaskor och 1200 magnumflaskor av…
14 Oct, 2019

Belgisk julöl från Abbaye D'aulne i Belgien - på Systembolaget 1 november

Whisky och Bourbon Första den november finns Julölen D'aulne Christmas Triple Ale 9…
11 Oct, 2019

Årets skörd av färsk Kalix löjrom

Mat och Restaurang Nu har det första partiet av färsk Kalix löjrom anlänt
11 Oct, 2019

Pontus Frithiof blir officiell partner till Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020

Mat och Restaurang Pontus Frithiof blir officiell partner till Porsche Carrera Cup Scandinavia…
11 Oct, 2019

Frog's Leap Chardonnay - åter i lager

Vin Nu finns Frog's Leap Chardonnay åter i lager.
11 Oct, 2019

Årets pepparkakssmak är här

Mat och Restaurang Det doftar tradition - för sjätte året i rad har…
11 Oct, 2019

Bakom kulisserna hos Tamahagane

Övrigt En modern kökskniv och ett traditionellt samurajsvärd. Tro det eller…
10 Oct, 2019

LD Fält gör comeback lagom till jaktsäsongen

Övrigt LD:s populära specialutgåva i camouflagemönstrad dosa - LD Fält -…
10 Oct, 2019

Marabou Pepparkaka

Övrigt Lagom till att uppladdningen inför jul tar vid lanserar Marabou…
9 Oct, 2019

Gästspel: Kenya AA+ rostas just nu hos kafferosteriet Koppar

Övrigt "En gång i månaden rostar vi exceptionella kaffen som vi…
9 Oct, 2019

Nu lanseras Jula-must

Övrigt Lagom till årets julhandel lanseras den nya Jula-musten. – Vi…
9 Oct, 2019

Matsvinnet ökar i Sverige: Livsmedelsbranschen vill lösa problemet

Mat och Restaurang Svenska folket vill minska sitt matsvinn för klimatets skull, enligt…
9 Oct, 2019

Kampanjen ”Get That Pizza” tar reda på hur långt man är beredd att gå för en Grandiosa pizza

Mat och Restaurang För att ta reda på exakt hur långt människors begär…
8 Oct, 2019

Proteinberikade våfflor - gott och nyttigt

Mat och Restaurang Charlotte Beijer har här skapat ett såväl nyttigt som gott…
8 Oct, 2019

Matsmart tar in 182 miljoner för internationell expansion

Mat och Restaurang Matsmart tar in 182 miljoner kronor i en investeringsrunda. Ny…
8 Oct, 2019

Grytsäsong

Mat och Restaurang Alla årstider har sin charm – inte minst när det…
8 Oct, 2019

Nyhet på norska Vinmonopolet - Rémy Martin VSOP i svartfrostad flaska

Whisky och Bourbon Det är inte bara svenska marknaden som får ta del…
8 Oct, 2019
Artikelarkivet