Nyhet på Systembolaget - No.1 Old Carribean – en svensk kryddad rom

Livets Goda 13 Mar, 2019
Whisky och Bourbon Kryddad rom är knappast någon nymodighet utan har hängt med oss ett bra tag vare sig det varit tal om smaksatta med frukt som ananas eller diverse kryddor. Däremot har smaksatt sprit blivit allt hetare och inte minst ’spiced rhum’ har tagit steget från att blott vara en drinkingrediens – visserligen en läcker sådan – till att även njutas på egen hand on the rocks. Inte minst om fäblessen stavas starkare likörer med whisky eller rom som bas så lär den kryddade rommen sannolikt även den bli ditt val av drink. På Systembolaget finns nu nyheten No.1 Old Carribean Dark Spiced.



Svenska No.1 Old Carribean Dark Spiced är en flörtig rackare som genast aktiverar lusten att blanda en Dark Mojito eller varför inte en take på Moscow Mule där den kryddade rommen ersätter vodkan.

No.1 Old Carribean Dark Spiced (nr 81200, 239 kr, 700 ml)
En härlig crowd-pleaser är vad detta är och det flörtas friskt i såväl doft som smak! Som sig bör är det kryddiga inslaget med från starten, särskilt kanelstången, och får sällskap av vanilj, arraksboll, kolaremmar och en knäckig ton. Några snurr på glaset och så har vi även inlagda morello-körsbär, kaffebönor, piptobak och lite apelsinzest. Kolatonerna med fudge och vanilj i spetsen står för det första intrycket när vi smakar och det hela lindas in i en flörtig sötma. Men det är aldrig likörsött utan istället får man den torra känslan i avslutet där även arraksinslaget och alkoholhalten bidrar till att skänka djup. De röda bärtonerna hänger också med från doften och likaså de malda kaffebönorna samt ett stänk kakao och allt lämnar dig med en skön gomkänsla.

Tips - On the rocks eller som drinkbas
Denna är god på egen hand med blott en istärning i glaset eller varför inte blanda ut den med gingerbeer, lite pressad limesaft och få en kryddigare variant på Moscow Mule. För att inte tala om klassikern Mojito men då i mörkare utförande. Fantasin får sätta gränserna.


Carlshamn släpper vegansk innovation

Mat och Restaurang Carlshamn Fyra Frön är ett veganskt bredbart pålägg tillverkat på…
17 May, 2019

Premiär för Koreansk BBQ

Mat och Restaurang I juni startar man upp Koreansk BBQ på OGBG –…
17 May, 2019

Glenmorangies hållbarhetssatsning ska få ostron att återvända till våra nordiska vatten

Whisky och Bourbon Nästa vecka, den 21-23 maj, är det skotska whiskyföretaget Glenmorangie…
17 May, 2019

Nespresso & Podd

Whisky och Bourbon I samarbetet mellan Caran d'Ache och Nespresso har nu version…
17 May, 2019

Världens bästa Single Malt släpps i Sverige – begränsat antal

Whisky och Bourbon Teeling Whiskey 24 Year Old Single Malt fick nyligen pris…
17 May, 2019

Nu kommer High Coast 63

Whisky och Bourbon Imorgon släpper man den efterlängtade specialbuteljeringen "63", som är lagrad…
16 May, 2019

Lively Wines lanserar Willunga 100 Clarendon Single Vineyard 2015

Vin Lively Wines är stolta över att lansera Clarendon Single Vineyard…
16 May, 2019

St:Eriks Bryggeri i historiskt samarbete med Weihenstephan

Whisky och Bourbon Lagom till sommaren presenterar S:t Eriks bryggeri ett spektakulärt samarbete…
16 May, 2019

Apollo lanserar resor för Sveriges största målgrupp

Övrigt Sverige är ett av världens mest singeltäta länder och den…
16 May, 2019

Tips på vinresor utanför Europa

Övrigt Italien, Frankrike och Spanien är världens största producenter av vin.…
16 May, 2019

Norrlager - Nyhet i ölsortimentet hos VASA Bryggeri

Whisky och Bourbon Det norrländska VASA Bryggeri, beläget strax utanför Sundsvall, har sedan…
15 May, 2019

Tillfällig lansering - Graham's Tawny Singel Harvest 1994

Vin Tillfällig och exklusiv webblansering den 23 maj av Graham's Tawny…
15 May, 2019

Glassbaren i Bräcke blev Svensk Glassmästare 2019

Mat och Restaurang Igår 14 maj arrangerades Glass-SM där Sveriges bästa glassmästare utsågs…
15 May, 2019

Expertorgan mer än fördubblar rekommendationen av makrillfiskekvoter

Mat och Restaurang I dag presenterade expertorganet Internationella Havsforskningsrådet ICES (International Council for…
15 May, 2019

Branschnytt: Magnus Prössel ny Head Chef på Radisson Blu Malmö

Vin Den nya kökschefen på Radisson Blu Hotel Malmö är en…
15 May, 2019

Hanna Persson söker svar på svåra frågor i ny intervjuserie

Övrigt I intervjuserien Frågan låter Löfbergs programledaren Hanna Persson ställa frågorna…
15 May, 2019

Sigtuna Brygghus lanserar limiterad öl

Whisky och Bourbon Sigtuna Brygghus har funnits med sedan 2005 och är en…
15 May, 2019

Lisebergs nya fisk- och skaldjursrestaurang i hamnmiljö

Mat och Restaurang Liseberg slår i år upp portarna till helt omgjorda Hamnkrogen,…
15 May, 2019

Fazer Food Services och Gateau slutar med fossilbaserad plast i engångsmaterial

Övrigt Som ett led i Fazer-koncernens hållbarhetsarbete ska all fossilbaserad plast…
15 May, 2019
Artikelarkivet