Noga utvalt kaffe från rosteriet Koppar - N°7 Colombia Finca La Lindura

Livets Goda 4 Jul, 2018
Övrigt Få platser är mer kända för sitt kaffe än Colombia, men inte alla colombianska bönor är lika. Landet är stort och har ett väldigt varierande landskap; från regnskogar till bergstoppar, två kustlinjer och allt där emellan. I Finca La Lindura, där glaciärvatten från Anderna och de snöbeklädda Tolimabergen möter branta kullar av näringsrik vulkanisk jord odlas Kafferosteriet Koppars nyhet - N°7 Colombia Finca La Lindura - på hela 1.950-2.200 meters höjd över havet. Svår terräng att odla kaffe på - men absolut värt besväret!

Vill du läsa mer om Kafferosteriet Koppars N°7 Colombia Finca La Lindura, se här >>

Varför ger oss just Colombia kaffe av så här hög kvalitet?
- Bergslandskapet i regionen skapar ett helt idealiskt klimat för kaffeodling.
- Fet vulkanisk jord, glaciärvatten från Anderna och Tolimabergen, ger perfekt näring åt kaffebuskarna.
- Kaffet odlas på extremt hög höjd, 1.950-2.200 möh, där temperaturen pendlar mellan 19°C - 23°C och kaffebären får mogna och utvecklas under längre tid.

Ett långsiktigt hållbarhetsarbete!
Café de Colombia, landets branschorganisation för kaffebönderna, har slagit fast att 2027 ska allt kaffe från Colombia vara hållbart producerat. Läs gärna mer om detta här.

Läs mer;
KOPPAR lanserar No 7 Ursprung och Livets Goda kan redan nu avslöja innehållet i första Kaffebrevet >>

Månadens nyhet från Kafferosteriet Koppars exklusiva serie N°7 Ursprung - Panama >>


Destilleriet i Åhus lanserar världens mest exklusiva akvavit

Whisky och Bourbon I endast några få unika exemplar lanseras nu Åhus Akvavit…
16 May, 2019

Folklig gastronomi på årets största grillfest

Mat och Restaurang 24-26 maj är det dags för den årliga Grillmässan. Sveriges…
13 May, 2019

Rökig single malt whisky från Old Pulteney lanseras på Systembolaget den 17:e maj

Whisky och Bourbon Old Pulteney Huddart är en helt unik rökig highland single…
13 May, 2019

Brocards Chardonnay - mycket vit Bourgogne för pengarna!

Vin Att följa ett vins utveckling är utan tvekan den största…
10 May, 2019

Toppklass år ut & år in!

Vin Ripasso, svenskens favorit under många år, har blivit något av…
10 May, 2019

Inspiration - Gyros kebab för finsmakaren

Mat och Restaurang Det lagas allt för lite kebab i de svenska köken…
10 May, 2019
Artikelarkivet