Hem Whisky & Bourbon Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm är tillbaka 2020

Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm är tillbaka 2020

av Christoffer Enquist

Den sista lördagen i januari 2020 är Nöjesguidens ölmässa i Stockholm tillbaka för sjätte året i rad. Denna gång flyttar kalaset till Pelarsalen på Norra Latin. 

Ölmässa

Under de senaste fem åren har Nöjesguiden samlat några av landets bästa mikrobryggerier under ett och samma tak i Stockholms innerstad, och nästa år blir inget undantag.
– Det är väldigt många som har hört av sig och frågat var och när vår ölmässa blir av nästa gång, vilket gör det extra roligt att kunna bekräfta både datum och plats, säger Nöjesguidens Pelle Tamleht.

Den 25 januari 2020 återvänder Nöjesguidens Ölmässa för en heldag i ölets tecken. Denna gång flyttar arrangemanget till Pelarsalen och Marmorvalvet på Norra Latin. Förra året lockades cirka 800 besökare, och det var lapp på luckan flera dagar innan öppning. Biljetterna till årets fest finns ute nu. 

Totalt medverkar drygt ett tjugotal bryggare, mestadels från Sverige och Stockholmsområdet men också några mer långväga gäster. En fullständig lista med utställande bryggare kommer att presenteras under december månad.

Precis som förra året kommer dagen förutom öl även att fyllas med livemusik, dj:s och intressanta samtal på scenen. Nytt för i år är dessutom att Carlsberg delar ut priset för Årets Ölutvecklare på plats, något som tidigare år har ägt rum i samband med Restauranggalan.

2020 års ölmässa produceras i nära samarbete med den multidisciplinära byrån Konceptism, samt Stockholm City Conference. 

Medverkande bryggerier på Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm*
Bernard
Brewery International
Bryggeri Munkbron
Coppersmiths
Fjäderholmarnas Bryggeri
Great Brands
Gröna Linjen
Hop Notch
Hopsan
Lagunitas Brewing Co.
Nils Oscar
Nya Carnegie Bryggeriet
Qvarnens Brygghus
Roslags Näsby Bryggeri
Sigtuna Brygghus
Snausarve Gårdsbryggeri
Spendrups
Sundbybergs Bryggeri
Uppsala Brygghus
Åre Bryggcompani

Övrig dryck
Golden Cider
Mode Cold Brew

Övriga medverkande
Beard Brother
DePalma

• Fler bryggerier tillkommer.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING