Hem NyheterNyhet WB Nordic Craft Cider Festival 1 juli 2023

Nordic Craft Cider Festival 1 juli 2023

av Livets Goda

Nordic Craft Cider Festival 1 juli 2023: Lördagen den 1 juli arrangeras för andra gången Nordic Craft Cider Festival (NCCF). På ett av Mälardalens vackraste besöksmål, Hornuddens Trädgård strax utanför Strängnäs i Södermanland, kan besökarna av festivalen provsmaka, inspireras och botanisera i ett unikt utbud av hantverkscider från hela Norden, Baltikum och årets ”gästland” Spanien. Utöver själva cidern kan besökarna även prova på att pressa äpplen, gå på ost- och ciderprovning, ta del av föreläsningar samt njuta av lokala delikatesser, mat och livemusik – allt presenterat under bar himmel och dikt an Mälarens glittrande vatten.

Nordic Craft Cider

Grundare och initiativtagare till Nordic Craft Cider Festival är Johan Sjöstedt, tillika grundare av Pomologik som är en av Sveriges ledande producenter av hantverkscider. Givet Pomologiks koppling till just Hornuddens trädgård där dess verksamhet en gång i tiden startade, är valet av plats för festivalen given. Besökare välkomnas från både när och fjärran och för de som inte kommer med egen bil ordnas det med både båt från centrala Strängnäs. På festivalen träffar besökarna över 15 producenter från Danmark, Sverige, Finland, Lettland, Norge och Lettland. Dessutom presenteras cider från Baskien i Spanien som är årets ”gästland” på festivalen. Se bilaga 1 för komplett utställarlista. Besökarna kan även njuta av öl från några få utvalda framstående bryggerier. Festivalen avslutats på lördagskvällen för de som önskar med en gemensam middag för utställare och besökare.

Nordic Craft Cider

NORDIC CRAFT CIDER SYMPOSIUM
Årets festival utökas dessutom med en extra dag för de medverkande ciderproducenterna. Under söndagen, alltså dagen efter den publika festivalen, genomförs ett symposium som består av seminarier och workshops med syftet att fördjupa samarbetet mellan ciderproducenterna och då gärna även över landsgränserna.

DATUM & ÖPPETTIDER 
Lördag 1 juli Pass 1: kl. 11 – 15.
Pass 2: kl. 16 – 20.
ENTRÉBILJETT:
150 kr.

PLATS 
Hornuddens trädgård, Aspö Hornudden 1, Strängnäs

HEMSIDA: www.nccf.se

RELATERAD LÄSNING