Hem Nyheter Nordic Snus lanserar miniportioner

Nordic Snus lanserar miniportioner

av Livets Goda

Nordic Spirit lanserar idag tre nya produkter som ytterligare breddar valet av nikotinalternativ i Sverige. De nya produkterna är svårslaget diskreta. Med en matchvikt på endast 0,35 gram/portion är det gäng smidiga krabater i dosan. Samtidigt blir också dosan tajtare, vilket resulterar i 12 % mindre plast per dosa.

När Nordic Spirit lanserar sina första miniportioner är det storsäljarna Smooth Mint och Elderflower som tar plats i hyllorna. Smooth Mint lanseras i två olika styrkor – 3 mg nikotin per portion respektive 6 mg. Den somriga Elderflower lanseras med 3 mg nikotin per portion. Dosorna innehåller, precis som tidigare, 20 portionspåsar.

– För att möta den ökande efterfrågan på mer diskreta nikotinalternativ breddar vi nu Nordic Spirit med tre nya produkter i miniformat. Smakerna som vi lanserar är våra mest uppskattade, men som nu erbjuds i mindre format och med lägre nikotinstyrkor jämfört med de större portionsformaten, säger Johan Söderdahl, Brand Manager för Nordic Spirit.

Som ett led i utvecklingen av de nya formaten har de mindre portionspåsarna möjliggjort en mindre förpackning – dosorna har nu därför 12 % mindre plast än för de större formaten.

– Vi strävar hela tiden efter att utveckla och effektivisera våra produkter, därför är det väldigt glädjande att vi kan minska vikten på dosorna så att de dels tar mindre plats i fickan eller väskan och dels väger så lite som möjligt.

Nordic Spirit Mini finns tillgänglig i online-handeln och i utvalda butiker redan nu, och lanseras brett i daglighandeln i oktober.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING