Hem Mat & Restaurang Nordiska Kompaniet välkomnar NK Saluhalls nya entreprenörer

Nordiska Kompaniet välkomnar NK Saluhalls nya entreprenörer

av Livets Goda

Från vänster: Henrik Lilja, ansvarig affärsutveckling NK, Johan Jureskog, AG, Vincent Lefèvre, Androuet, Klas Ljungquist, AG, Anna Lefèvre, Pelle Lydmar, Johannes Cullberg, Paradiset, Nils Molinder, Melanders, Johan Sörberg och Andreas Edström, varuhuschef NK

Nya NK Saluhall kommer att erbjuda en traditionell saluhallsupplevelse i kombination med matserveringar och ett baslivsmedelsutbud. Det blir en kulinarisk plats där kunder kan plocka ihop råvaror och delikatesser till en god middag eller lunch, men här finns också möjligheten att slå sig ner på någon av de mindre serveringarna för att njuta av en måltid med vänner, kollegor eller familj.

– Vi är otroligt glada över att vi kunnat locka dessa duktiga matentreprenörer till vår nya saluhall. De tillhör alla toppskiktet i sina respektive kategorier och har gedigen kunskap och erfarenhet som tillsammans kommer göra nya NK Saluhall till en matdestination i världsklass, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

De nya matentreprenörerna kommer att kombinera sina varudiskar med olika typer av serveringar. Här kommer det att finnas något för Stockholms alla matentusiaster. Hos familjeföretaget Androuet kan man provsmaka franska ostar från småskaliga producenter med matchande dryck. Hos Melanders kan man kombinera shoppingen med en läcker räksmörgås eller så njuter man av en steake minute hos köttexperterna på AG. Paradiset kommer att ansvara för NK Saluhalls basutbud och dessutom erbjuda en salladsbar samt färdiglagade luncher och mellanmål för kunder på språng. NK Bröd och Choklad kommer att drivas av en av landets mest framstående bagare och konditorer, Johan Sörberg, som delar entreprenörskapet för avdelningarna med Melanders Group.

– Jag är övertygad om att Melanders som varumärke både kommer bidra till och vinna på att ligga i den nya saluhallen på NK. Tillsammans med övriga aktörer har jag en stor förhoppning om att vi ska kunna skapa ett gastronomiskt centrum där kunderna får den bästa kvaliteten och kunskapen inom mat och dryck, säger Nils Molinder, Melanders.

Ett par av varudiskarna kommer att smygöppna innan jul och sedan ska samtliga entreprenörer vara på plats i februari 2019. Vid framtagning av det nya konceptet för NK Saluhall har Pelle Lydmar varit en strategisk rådgivare.

Om nya NK
Nordiska Kompaniet i Stockholm har inlett ett omfattande förnyelsearbete med syftet att stärka positionen som ett varuhus i världsklass. Varuhuset kommer att bli lyxigare, större och mer personligt. Arbetet med att ta NK Stockholm in i en ny epok beräknas ta tre år och omfattar 50 procent av den befintliga varuhusytan. Samtidigt växer varuhuset med 20 procent, då delar av Parkaden på andra sidan Regeringsgatan kommer att bli en del av NK.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING