Hem NyheterNyhet WB Norrbottens Destilleri fortsätter sin tillväxtresa – lanserar Mountain Dry Gin på samtliga färjor hos Viking Line

Norrbottens Destilleri fortsätter sin tillväxtresa – lanserar Mountain Dry Gin på samtliga färjor hos Viking Line

av Livets Goda

Under maj månad kommer Norrbottens Destilleris prisbelönta premium-gin Mountain Dry Gin att börja säljas på Viking Lines samtliga färjor. Lanseringen är en milstolpe i företagets satsning utanför Sveriges gränser.
– Det har varit ett viktigt mål för oss att komma in i färjetrafiken. Det är ett betydelsefullt sammanhang och jag är väldigt stolt över att vi nu är där, säger Dennis Bejedal, Master Distiller och grundare.

Ginproducenterna från Norrbotten har stadigt växlat upp under det senaste året. Deras premiumprodukt Mountain Dry Gin har bland annat kammat hem flera priser i internationella tävlingar. Produkterna finns nu också att tillgå på allt fler platser runt om i Sverige. Förutom att ha blivit en del av Solera Beverage Groups exklusiva produktportfölj arbetar Norrbottens Destilleri även intensivt med att bli en del av Systembolagets fasta sortiment. Nu har också tiden kommit för Mountain Dry Gin att lanseras på internationellt vatten. Från och med mitten av maj kommer produkten att finnas tillgänglig hos Viking Line – Östersjöns största rederikoncern.

– Sedan vi startade för ungefär tre år sedan har målsättningen hela tiden varit att ta smakerna från Norrbotten på en resa genom Sverige och vidare ut i världen. Nu är vi på god väg och listningen på Viking Line är därför en otroligt viktig milstolpe. Vi står redo med produktionen, så det blir kul att få nyttja den kapacitet vi har på destilleriet fullt ut, säger Dennis Bejedal.

Expansion i flera led

Det är i första hand produkten Mountain Dry Gin som kommer att finnas tillgänglig på Viking Lines hyllor, och då som en del av deras premiumsortiment. Listningen inom färjetrafiken är en i raden av händelser som väntar grinproducenterna framöver.

– Det är väldigt kul att få förtroendet att synas i Viking Lines premiumsortiment, eftersom det är där vi hör hemma, säger Dennis Bejedal och fortsätter:

– Vi har mycket spännande på gång härnäst. Travel-Retail-segmentet är en viktig del, och vi kommer också att gå ut med fler spännande nyheter de kommande månaderna. Det känns roligt att få ta ytterligare ett kliv ut i världen i och med lanseringen på Viking Line och att vi får synas i ett större sammanhang. Vi vet att vi har en fantastisk gin som har tagits fram med otroligt mycket passion och drivkraft, så att få dela den med allt fler är en härlig känsla, avslutar Dennis Bejedal.

RELATERAD LÄSNING