Hem NyheterNyhet WB Norrbottens Destilleri lanserar akvavit och en helt ny skepnad

Norrbottens Destilleri lanserar akvavit och en helt ny skepnad

av Livets Goda

Norrbottens Destilleri lanserar akvavit: På väldigt kort tid har Norrbottens Destilleri skapat sig en självklar plats på såväl den svenska som den internationella spritkartan med sina prisvinnande ginsorter – framtagna ur oväntade, överraskande och ibland otänkbara smakkombinationer. Nu tar Sveriges nordligaste destilleri nästa steg i utvecklingen och lagom till midsommar presenteras en akvavit till sortimentet.

Norrbottens Destilleri lanserar akvavit

Norrbottens Destilleri lanserar akvavit

Den nya akvaviten är en modern tolkning av en tidlös klassiker där tradition mixats med kreativitet för att skapa en ny, unik smakupplevelse. Delikata toner av kummin och dill ger en välbekant grund, medan den distinkta kicken av batakpeppar tillför krispighet och toner av soltorkad citrus. En värmande och aromatisk touch av rostad, söt fänkål har adderats för att
runda av smakprofilen. Akvaviten passar lika bra som uppiggande aperitif, uppfriskande följeslagare till skaldjur, eller som den perfekta ingrediensen i en cocktail.

Lanseringen av akvaviten markerar startskottet för en ny era där Norrbottens Destilleri går från att vara en renodlad gintillverkare till att bli ett mångsidigt destilleri med många spännande nyheter runt hörnet. Allt från logotyp till flaskor och etiketter har fått uppdaterad design; en helt ny skepnad som speglar destilleriets lokala hemvist och globala ambitioner.

Inte för att vi inte älskar gin, men det nya steget vi nu tar med Norrbottens Destilleri med ett bredare sortiment känns otroligt spännande. Vår akvavit gör en vältajmad entré inför sommaren och vår förhoppning är att den ska bli en ny favorit på midsommarbord över hela landet, säger Dennis Bejedal, grundare och Master Distiller på Norrbottens Destilleri.

Akvaviten finns från och med den 5 juni på Systembolaget och har artikelnummer 39458. Priset ligger på 300 kronor.

RELATERAD LÄSNING