1

Norrbottens Destilleri nomineras till Svenska Designpriset 2021

Den 13 september går röstningen för Svenska Designpriset av stapeln. Norrbottens Destilleri är nominerade för designen på Excursion #1 – Grapefruit Gin, som är illustrerad av den välkända illustratören Stina Wirsén.
– Vi har velat ge utrymme att experimentera med olika uttryck, men fortfarande behålla den distinkta N|D-formen vilket resultatet verkligen speglar, säger Eric Cung, Art Director.

Tävlingsbidraget är den första lanseringen för konceptet Excursions som Norrbottens Destilleri presenterade på marknaden i juni. Efter juryns arbete i juli och augusti kan Norrbottens Destilleri stolt presentera att deras bidrag har nominerats till slutomröstning i Svenska Designpriset 2021. Svenska Designpriset har som målsättning att främja och utveckla svensk design och kommunikation. Priset delas ut efter en röstning som till 50 procent avgörs av juryns röster och 50 procent av folkets. Norrbottens Destilleri har stora förhoppningar för sitt bidrag som är illustrerat av Stina Wirsén.

– Vi älskar Stinas uttryck, så för oss blev det en perfekt matchning. Hela Excursions-projektet har varit jätteroligt att arbeta med och vi är stolta över att Stina varit med och illustrerat. Nu är vi spända inför röstningen och hoppas att vår design blir väl mottagen, säger Dennis Bejedal, vd och Master Distiller på Norrbottens Destilleri.

Smaker från hela världen

Tanken bakom Excursions-konceptet är att konsumenterna ska få uppleva smaksensationer från hela världen. Grapefruit Gin är den första produkten som introducerades i serien, och den tar konsumenten med på en smakresa hela vägen från bergstopparna i Norrbotten till citruslundarna nedanför nedanför Etna på Sicilien. Grapefruit Gin släpptes i en begränsad upplaga på 1020 flaskor och har tagits emot fantastiskt väl av marknaden. För ginproducenten var det viktigt att kombinera det ursprungliga uttrycket av Norrbottens Destilleri med en kreativ lekfullhet, något som Dennis Bejedal anser att man har lyckats väl med.

– För Dennis betyder Excursions att ge sig ut i det okända, utforska nya vägar och nya sätt utan att förlora fokus på vad Norrbottens Destilleri står för. Det tycker jag återspeglas i designen, avslutar Eric Cung, Art Director.

Röstningen startar den 13 september, klicka här för att rösta i Svenska Designpriset 2021.