Hem NyheterNyhet WB Norrbottens Destilleri nominerat till prestigefyllt pris

Norrbottens Destilleri nominerat till prestigefyllt pris

av Livets Goda

Norrbottens Destilleri har nominerats till det prestigefyllda Svenska Designpriset i kategorin ”Förpackning – Dryck”. Det ansedda designpriset instiftades 2005 för att uppmärksamma och utveckla svensk design och är öppet för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och liknande kreativa områden.

Norrbottens

FOTOCRED: GUSTAV ALMESTÅL

Nomineringen känns extra rolig efter vårt arbete med att skapa något unikt och nytänkande på spritmarknaden, säger Dennis Bejedal, grundare Norrbottens Destilleri.

Norrbottens Destilleri presenterade tidigare i år en omfattande re-branding av varumärke och förpackning. Deras nya förpackning sticker inte bara ut på marknaden designmässigt, den är även ett mer hållbart val viktmässigt.

– Vår grafiska identitet kännetecknas av en stilren och modern design. Med inspirerande nordiska element och en unik färgpalett förmedlar vi vår passion för det arktiska landskapet och vårt hantverk. Vår grafiska identitet är en resa genom tidlös elegans och en stark anknytning till Norrbottens unika karaktär, fortsätter Dennis Bejedal.

– Våra tre hörnstenar i denna värld är det naturliga, det mänskliga och det mekaniska. De speglar våra rötter i Norrbottens kultur och natur samt fångar funktionen i vår process och metod, säger Sandberg&Timonen, som ligger bakom arbetet av det uppdaterade varumärket.

Tillsammans skapar det naturliga, det mänskliga och det mekaniska friktion mellan rå natur, mänsklig beröring och industriellt tillverkade former. Som deras ingrediensfusioner är denna friktion avgörande för att hålla deras visuella och taktila identitet intressant och suggestiv. Det resulterar i ett självsäkert designspråk som talar med en stark och lugn röst utan att vara högljudd.

FOTOCRED: GUSTAV ALMESTÅL

RELATERAD LÄSNING