Norrbottens Destilleri presenterar cocktailrecept: Destilleriet lanserade nyligen sin helt nya produkt, FUSION.004.Schnaps. För dem som vill addera något nytt till det klassiska midsommarbordet, presenterar Norrbottens Destilleri tre cocktailrecept, där deras nya akvavit, som Livets Goda provat HÄR, är grunden.
Den nya akvaviten är en modern tolkning av en tidlös klassiker där tradition mixats med kreativitet för att skapa en ny, unik smakupplevelse. Toner av kummin och dill ger en välbekant grund, medan den distinkta kicken av batakpeppar tillför krispighet och
toner av soltorkad citrus. Akvaviten passar lika bra som uppiggande aperitif,
uppfriskande följeslagare till skaldjur, eller som den perfekta ingrediensen i en cocktail.
Akvaviten finns nu tillgänglig på Systembolaget och har artikelnummer 39458. Priset
ligger på 300 kronor.
Norrbottens Destilleri presenterar nu, lagom till Midsommar och sommaren, tre
cocktailrecept där nyheten Norrbottens Destilleri FUSION.004.Schnaps är grunden.
Nedan finner ni de tre cocktailrecepten.
Rhubarb pie
40ml FUSION.004.Schnaps
40ml Rårörda rabarber*
20ml Färskpressad citronjuice
Blanda allt i en shaker, tillsätt is och skaka. För ett tjockare skum kan man torrskaka drinken en vända utan is. Servera i ett glas på fot.
*Rårörda rabarber: Hacka rabarber och lägg i en skål. Täck rabarberna med 80% av vikten i socker och låt stå
framme på bänken. Blanda då och då under 12-36h. Sila av vätskan och fyll i en rengjord flaska och förvara kylt, håller några veckor.
Flora Lapponica
50ml FUSION.004.Schnaps
10ml Björksocker
100ml Flora Tonic
2 dash Palo Santo
Kör några stänk palo santo destillat för en härlig kombination av kokos & dill. Det går bra att använda valfri kokoslikör eller gå på valfri hälsobutik och köp palo santo. Serveras i valfritt glas över is.
Akvavit Negroni
20ml FUSION.004.Schnaps
20ml Söt röd vermouth
20ml Campari
Byt ut gin mot Akvavit för en väldigt bra Negroni. Garnera med en apelsinsskiva eller apelsincest.