Hem NyheterNyhet WB Norrbottens Destilleri växlar upp – inleder samarbete med Solera Beverage Group

Norrbottens Destilleri växlar upp – inleder samarbete med Solera Beverage Group

av Livets Goda

Från och med november kommer Norrbottens Destilleris produkter att kunna beställas hos flertalet grossister över hela Sverige. Utvecklingen är en följd av ett nytt samarbete med den nordiska dryckesleverantören Solera Beverage Group.

– Vi är oerhört stolta över att bli representerade i deras ginportfölj som innehåller några av världens främsta och mest exklusiva varumärken. Detta är ett viktigt steg i vår tillväxtresa, säger Dennis Bejedal, Master Distiller och grundare av Norrbottens Destilleri.

Det gångna året har varit intensivt för Norrbottens Destilleri. Utöver att flera nya produkter har tagits fram och lanserats, trappas nu arbetet upp ytterligare i och med det nya samarbetet med Solera Beverage Group på skandinavisk nivå. Dryckesleverantören är en av nordens ledande och har flera exklusiva varumärken i sin produktportfölj. Solera Sweden består av de fyra bolagen Primewine, Mondowine, Urban Beverages och Multibev, där det sistnämna är det som i första hand kommer att arbeta med Norrbottens Destilleri. Richard Keller, vd på Multibev, är mycket positiv till det nya samarbetet.

– Vi är väldigt glada över att få starta upp samarbetet med Norrbottens Destilleri. Nu kan vi erbjuda våra kunder en svenskproducerad gin, med smaker från Norrbotten, som håller absolut världsklass. Vi kommer att saluföra dem i alla kanaler och även representera dem i Norge och Finland, säger Richard Keller.

En bit av Norrbotten på väg
Det nya samarbetet är ett strategiskt vägval på resan mot att ta Norrbotten genom Sverige och vidare ut i världen. Bakom valet av samarbetspartner ligger ett intensivt arbete där det var viktigt att samarbetspartnern matchade destilleriets behov och att de kan hjälpa ginproducenten att växa långsiktigt och utanför Sveriges gränser. Dennis Bejedal är glad över att de har hittat rätt och är framför allt stolt över att få bli en del av en exklusiv produktportfölj tillsammans med några av världens främsta ginproducenter.

– Jag kände direkt att det fanns en tydlig plats för en svensk premiumgin i Soleras portfölj och jag är jätteglad att de höll med om det. Det här är ett resultat av hårt arbete och något som kommer att hjälpa oss att växa utanför Sverige. Samtidigt låter det oss fokusera på det vi gör bäst – att ta fram nya, högkvalitativa produkter och utveckla destilleriet för att alltid ligga i framkant, avslutar Dennis Bejedal.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING