Hem NyheterNyhet WB Norrlands viktigaste ölmässa byter namn till Beer & Taste

Norrlands viktigaste ölmässa byter namn till Beer & Taste

av Livets Goda

Norrlands viktigaste ölmässa, Nolia Beer, får nu ny kostym men behåller samma och smakrika innehållupplevelse som tidigare. Mässorna hålls i Umeå och Piteå.

Norrlands viktigaste ölmässa

Norrlands viktigaste ölmässa

– Vi på Nolia utvecklar mötesplatsen till ännu mer av en mässa för den smakintresserade. Målet är ett smakernas nöjesfält, säger Johanna Brändström, projektledare för Beer & Taste som nu släpper early bird-biljetter till höstens mässor.

Beer & Taste kommer att ha samma fokus på hantverksöl och behålla den uppskattade öltävlingen Beer Master i samma form i Umeå. Hur en tävling i Piteå ska se ut är inte klart ännu, men kommer att tas fram tillsammans med företrädare för branschen, på samma sätt som gjordes när tävlingen i Umeå togs fram.

– Det är väldigt viktigt för oss att Beer & Taste blir en samarbetsplattform och inte bara en mässa. Tillsamman är ledordet, säger projektledaren Johanna Brändström.

Ett smakernas nöjesfält
Hon berättar att mässans mål är att bli ännu mer av en upplevelsearena för smak. Målet är ett smakernas nöjesfält.
– VI vill att besökarna ska kunna gå på upptäcktsfärd bland olika sorters dryck, mat och delikatesser. Det är viktigt att vi behåller en arena som manifesterar den kreativa kvalitén men också kärleken och passion för sitt hantverk som många bryggerier i Sverige visar upp. Detta gjort med ett särskilt fokus på norrländska bryggerier och destillerier, säger Johanna Brändström.

Öppna dörren till Norrland
Beer & Taste projektledare tycker att det behövs en mässa som öppnar dörrar för norrländska dryckesproducenter.
– Visst är det bra att många pratar om mässorna som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö, men Norrland har så mycket att erbjuda som vi vill visa upp och skapa stolthet kring på hemmaplan, säger projektledaren.

Nu släpps early bird-biljetter till ett förmånligt pris.
– Vi hoppas så många som möjligt tar chansen att uppleva denna utvecklade mässa och göra det till ett specialpris som gäller under sommaren, säger Johanna Brändström.

RELATERAD LÄSNING