Norrmejerier skivar ost vid Umeå mejeri

Livets Goda 20 Sep, 2018
Övrigt Norrmejerier skivar osten i Norrland, i en helt ny anläggning på Umeå mejeri.

Jörgen Öberg, affärschef Ost, Victoria Johansson, marknadschef Ost och Anders Fredriksson, vd, Norrmejerier. Foto: Mariann Holmberg

– Jag är mycket nöjd med att vi nu kan skiva vår ost själva. Skivad ost gör gott för framtiden och stärker positionen för den norrländska mjölkbonden, säger Anders Fredriksson, vd, Norrmejerier.

Testat skivat i liten skala
2015 invigde Norrmejerier en toppmodern förädlingsanläggning för att bita och riva ost vid Umeå mejeri. Under ett par år har Norrmejerier skivat den norrländska osten externt.

– Som en mindre mejeriförening har det varit nödvändigt att testa marknaden i försiktig skala. Under den här tiden har vi sett hur efterfrågan på skivad ost växer, vilket har motiverat en investering i egen utrustning, säger Jörgen Öberg, affärschef Ost, Norrmejerier.

Erbjuder nya möjligheter i mejerihyllan
Riven och skivad ost är numera standard för restauranger och storkök. Även norrländska hushåll har upptäckt fördelar med skivad ost. Förpackningen för skivad ost är förslutningsbar, en familj kan ha fler smaker i kylskåpet och det är enkelt att ta en enstaka skiva. Rivet och skivat är alternativ som är praktiska vid matlagning. Den mindre förpackningen minskar risken för svinn i det mindre hushållet.

– Det här ger oss helt nya möjligheter att utveckla erbjudandet i den norrländska osthyllan. Vi har flera idéer som på sikt blir spännande nyheter för norrlänningarna att ta del av. Men det är inget vi avslöjar just nu och vi får ta lite i taget, säger Victoria Johansson, marknadschef, Ost.

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 


Lively Wines släpper Shea Vineyards och Williams Selyem

Vin Shea Vineyards och Williams Selyem finns nu tillgängliga i Systembolagets…
17 Dec, 2018

Vigårda utmanar konventionen och skapar AW-burgare med 19 Crimes Red Wine

Mat och Restaurang Hamburgare och After Work är kanske något många förknippar med…
17 Dec, 2018

Bollinger Special Cuvée för 479 kr hos Winefinder

Vin Bollingers Special Cuvee är en riktig favorit bland standardcuveer hos…
17 Dec, 2018

Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet