Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Norsk sjömat inleder globalt samarbete med Erling Braut Haaland

Norsk sjömat inleder globalt samarbete med Erling Braut Haaland

av Livets Goda

Den norska fotbolls- och superstjärnan ingår nytt 2,5-årigt samarbete med Seafood from Norway.

– Fisk och skaldjur har varit en del av min barndom och min kost under uppväxten. Norsk sjömat, världens bästa, har fortfarande en naturlig plats i mitt liv. Norges sjömatråd gör ett fantastiskt jobb med att visa upp kunskap och inspiration till god, hälsosam och hållbar sjömat globalt och hemma i Norge. Det har varit helt naturligt för mig att gå in i det här samarbetet, säger Erling Braut Haaland.

– På uppdrag av Seafood from Norway är vi stolta att få annonsera vårt samarbete med den världsberömda norska fotbollsmegastjärnan Erling Braut Haaland, säger Christian Chramer, VD för Norges sjömatråd.

– Haaland är erkänd som en av de bästa fotbollsspelarna i världen. Kopplingen till norsk sjömat, som äts i nästan hela världen, är därför självklar. Att kunna slå ihop två av Norges bästa exportvaror och starkaste varumärken fyller oss med en enorm stolthet, fortsätter Chramer.

Samarbetet understryker det gemensamma åtagandet från både Haaland och Norges sjömatråd att sträva efter framgång inom sina respektive områden i en gemensam ansträngning för att öka konsumtionen av fisk och skaldjur.

Samarbete med landslagen

Samarbetet är på två och ett halvt år och träder i kraft den 1 april. En separat överenskommelse har slutits med Norges två landslag i fotboll, både damer och herrar. Tillsammans med oss kommer de att visa upp det stora utbudet av Norges skatter med fisk och skaldjur.

– Vi är väldigt glada att ha med oss styrkan i våra landslag också. Det här är ett lagarbete och hela sjömatsbranschen står enad med våra uppskattade idrottare i denna enormt spännande tid, säger Chramer.

Norsk sjömat i siffror

Norge är världens största nettoexportör av sjömat, med motsvarande cirka 39 miljoner måltider dagligen. År 2023 exporterade Norge fisk och skaldjur till 153 marknader globalt, med över 60 olika arter.

RELATERAD LÄSNING