Nu är årets äppelmuster här

Livets Goda 7 Nov, 2018
Whisky och Bourbon Äppelskörden är avklarad och nu presenteras årets alla äppelmuster. Sommarvädret har gjort äpplena godare än någonsin och Kiviks Musteri är nöjda både med äppelskörden och med årets mustsmaker.

Årets extrema sommarväder har satt sin prägel på den svenska äppelskörden. Solen har gjort underverk och det är mycket sötma och arom i frukten. Skörden 2018 har gett många äpplen, något mindre i storlek men väldigt fina smakmässigt. Årets äppelmust har därmed fått en högre sötma och en kraftigare smak. Smakerna på musterna är godare än någonsin!

-Must är ett hantverk, man kan inte gå efter ett recept, säger Mikael Adolfsson, sommelier och produktchef på Kiviks Musteri. Det bygger på ett nära förhållande med naturen; jordmån, äppelsort, väder och skördetillfälle påverkar resultatet och det ger musterna en mångfald av smakrike­dom. Precis likt druvornas terroir är viktig när man gör vin.

-Dessutom har vi både sortrena och blandmuster, med och utan fruktkött, platsspecifika samt mousserande muster. Det gör att man kan välja must efter tillfälle, säger Mikael.

I Svenska Musteriers regi kommer det att hållas ett gemensamt mustsläpp på Stockholm Food & Wine-mässan den 9 november. Kiviks Musteri kommer där att presentera två av sina muster: Skånsk Äppelmust Gravenstein och Skånsk Ekologisk Äppelmust Svinaberga. Mikael Adolfsson kommer själv att vara på plats tillsammans med andra mustaktörer från föreningen och berätta mer om 2018 års äppelmuster.

De två musterna som Kiviks Musteri presenterar på Food & Wine: 

Skånsk Äppelmust Gravenstein, 75 cl
Äppelmust gjord på handplockade Gravensteinäpplen från äppelodlingar i Kivik och från Kiviks Musteris odling på Solnäs Gård utanför Lund. En fyllig och sträv must med bra balans mellan sötma och syra. En matvänlig must som passar den svenska husmanskosten perfekt. Finns att köpa i Kiviks Musteris egna butiker; i Kivik och på Solnäs Gård.

Skånsk Ekologisk Äppelmust Svinaberga, 75 cl
Ekologisk äppelmust gjord på äpplen från Kiviks Musteris egen ekologiska odling på sluttningen ner mot havet i Kivik. Innehåller de karaktärsfulla äppelsorterna Holsteiner Cox, Blenheim Orange, Rubinola, Ribston samt Ingbo - handplockade precis innan de nått sin fulla mognad för att ge musten dess syra och en kraftfull och intensiv smakupplevelse. Musten är perfekt för gåsen eller julbordet under denna säsong eller till alla tillfällen där grillen bjuder på mustiga smaker. Finns att köpa i Kiviks Musteris egna butiker; i Kivik och på Solnäs Gård.


Arlandas bästa caféer

Övrigt Varje år konsumeras cirka 500 miljarder koppar kaffe världen över…
21 Nov, 2018

Den 1 december lanseras La Farra Prosecco Superiore Rive di Solago

Vin Vinet är producerat endast av druvor från ”Rive dei Nardi”…
21 Nov, 2018

Baileys och Chokladfabriken tolkar den klassiska pralinasken till jul

Övrigt Enda sedan 1940-talet är den klassiska pralinasken en viktig jultradition…
21 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Lansering av Roodeberg Grythyttan Edition

Vin I maj tävlade 33 sommelierstudenter på Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan…
21 Nov, 2018

Italiens mest ansedda utmärkelse till Speri Amarone

Vin Speri Amarone Della Valpolicella Classico 2013 har fått 94 poäng,…
21 Nov, 2018

En trio exklusiva viner från Domaine Marquis d´Angerville

Vin Domaine Marquis de Angerville anses vara en av de främre…
21 Nov, 2018

Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018
Artikelarkivet