Nu är årets äppelmuster här

Livets Goda 7 Nov, 2018
Whisky och Bourbon Äppelskörden är avklarad och nu presenteras årets alla äppelmuster. Sommarvädret har gjort äpplena godare än någonsin och Kiviks Musteri är nöjda både med äppelskörden och med årets mustsmaker.

Årets extrema sommarväder har satt sin prägel på den svenska äppelskörden. Solen har gjort underverk och det är mycket sötma och arom i frukten. Skörden 2018 har gett många äpplen, något mindre i storlek men väldigt fina smakmässigt. Årets äppelmust har därmed fått en högre sötma och en kraftigare smak. Smakerna på musterna är godare än någonsin!

-Must är ett hantverk, man kan inte gå efter ett recept, säger Mikael Adolfsson, sommelier och produktchef på Kiviks Musteri. Det bygger på ett nära förhållande med naturen; jordmån, äppelsort, väder och skördetillfälle påverkar resultatet och det ger musterna en mångfald av smakrike­dom. Precis likt druvornas terroir är viktig när man gör vin.

-Dessutom har vi både sortrena och blandmuster, med och utan fruktkött, platsspecifika samt mousserande muster. Det gör att man kan välja must efter tillfälle, säger Mikael.

I Svenska Musteriers regi kommer det att hållas ett gemensamt mustsläpp på Stockholm Food & Wine-mässan den 9 november. Kiviks Musteri kommer där att presentera två av sina muster: Skånsk Äppelmust Gravenstein och Skånsk Ekologisk Äppelmust Svinaberga. Mikael Adolfsson kommer själv att vara på plats tillsammans med andra mustaktörer från föreningen och berätta mer om 2018 års äppelmuster.

De två musterna som Kiviks Musteri presenterar på Food & Wine: 

Skånsk Äppelmust Gravenstein, 75 cl
Äppelmust gjord på handplockade Gravensteinäpplen från äppelodlingar i Kivik och från Kiviks Musteris odling på Solnäs Gård utanför Lund. En fyllig och sträv must med bra balans mellan sötma och syra. En matvänlig must som passar den svenska husmanskosten perfekt. Finns att köpa i Kiviks Musteris egna butiker; i Kivik och på Solnäs Gård.

Skånsk Ekologisk Äppelmust Svinaberga, 75 cl
Ekologisk äppelmust gjord på äpplen från Kiviks Musteris egen ekologiska odling på sluttningen ner mot havet i Kivik. Innehåller de karaktärsfulla äppelsorterna Holsteiner Cox, Blenheim Orange, Rubinola, Ribston samt Ingbo - handplockade precis innan de nått sin fulla mognad för att ge musten dess syra och en kraftfull och intensiv smakupplevelse. Musten är perfekt för gåsen eller julbordet under denna säsong eller till alla tillfällen där grillen bjuder på mustiga smaker. Finns att köpa i Kiviks Musteris egna butiker; i Kivik och på Solnäs Gård.


Nya Sportlunch Caramel

Övrigt Vårens nyhet från chokladfabriken är ännu en Sportlunch chokladbar med…
24 Apr, 2019

Världens enklaste mat

Mat och Restaurang För alla som vill äta enkelt men ändå gott är…
24 Apr, 2019

Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Whisky och Bourbon Den sjuttonde maj är det dags för årets ginkryssning i…
24 Apr, 2019

Västerbottensost – I topp bland de varumärken som kvinnor uppskattar mest

Mat och Restaurang Västerbottensost® placerar sig på en stolt åttondeplats när YouGov BrandIndex…
24 Apr, 2019

En natt att minnas på Casino Cosmopol

Övrigt Här kan man njuta av en kväll full av nöjen…
24 Apr, 2019

8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019
Artikelarkivet