Hem Mat & Restaurang Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

av Livets Goda

Magnus Persson, Kval 19-20 juni ©Foto: Lina Konradstal

Klara för final i Årets Kock 2018

David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden
Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren, Stockholm
Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor, Göteborg
Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken
Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego, Stockholm
Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin, Linköping
Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang, Örebro
Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen, Stockholm

Siffran som redovisas är den samlade poängen som de tävlande fått i de fem delmomenten som genomförts under kvalets två dagar: teori, råvarukännedom, tävlingsrätt, handlagstest samt hemlig råvarukorg. Maxpoäng 134. Poängen från kvalet följer inte med till finalen.

Nyhet finalen
Årets final skiljer sig i många avseenden mot tidigare år. NYTT: den är över två dagar, innehåller många fler delmoment samt att enbart fyra av åtta finalister går vidare till andra dagen.

Dag 1: åtta finalister visa sin kunskap inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen

Dag 2: fyra finalister gör ett handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING