Hem Mat & Restaurang Nu är Västsverige och Göteborgs bästa semla korad

Nu är Västsverige och Göteborgs bästa semla korad

av Livets Goda

Under torsdagen utsåg branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer Västsverige och Göteborgs bästa semla. Första platsen för Västsveriges bästa semla gick till Solhaga Stenungsbageri i Slöinge och priset för Göteborgs bästa semla gick till det ekologiska bageriet Cum Pane. – Semlan är en del av den svenska folksjälen och älskad av många. Semlorna i den här tävlingen är bakade med skickligt hantverk. Nu när den professionella juryn sagt sitt kan vinnarna känna sig stolta över att ha blivit utsedda att ha den bästa semlan i regionen i den här mycket prestigefulla tävlingen, säger Martin Lundell, vd, Sveriges bagare & konditorer Testet utfördes av en kunnig och opartisk jury ledd av Birgitta Rasmussen, även känd som domare i tv-programmet Hela Sverige Bakar, och Clarion Hotel Posts chefkonditor Patrik Fredriksson, utsedd till Årets Konditor 2013. Juryn har bedömt semlorna utifrån god smak, fina råvaror, bra utförande och hög kvalité. – Det har varit en oerhörd konkurrens och de har funnits många bra semlor bland deltagarna, men vinnarna stod ut ur mängden med bra semlor med god fyllning och bulle, gjord på bra råvaror och fint hantverk, säger Birgitta Rasmusson, juryrepresentant i Sveriges bagare & konditorers semmeltest Resultat från Årets Semla 2016 Göteborgs bästa semla 2016 Konditori: Cum Pane, Göteborg Motivering: ”En lagom stor semla med härlig kardemummasmak. Helt ekologisk och med en personlig utformning” Pris: 35 kr Västsveriges bästa semla: 1:a pris Konditori: Solhaga Stenungsbageri, Slöinge Motivering: ”En semla med höga, rena smaker, bakad med naturliga ingredienser. En semla med identitet!” Pris: 38 kr 2:a pris Konditori: Cum Pane, Göteborg Motivering: ”En lagom stor semla med härlig kardemummasmak. Helt ekologisk och med en personlig utformning” Pris: 35 kr 3:a pris Konditori: Margaretas bröd och bakverk, Mölndal Motivering: ”En semla med bra proportioner mellan bulle, mandelmassa, grädde och lock. Fyllningen gav en fullständig smakharmoni” Pris: 31 kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING