Hem NyheterVinnyhet Nu finns Champagne Bonvalet i Sverige

Nu finns Champagne Bonvalet i Sverige

av Livets Goda

Champagne Bonvalet står för modern och hållbart odlad champagne och finns nu att beställa i Sverige.

Champagne Bonvalet grundades 2012 av Guillaume Bonvalet, en ung entreprenör som i dag driver verksamheten tillsammans med sin fru Pauline. Champagnehuset kombinerar traditionella tillverkningsmetoder med moderna verktyg och maskiner. I dag består Champagne Bonvalets sortiment av tre olika champagner som alla är framställda på Chardonnay och Pinot Noir: Brut Suprême, Blanc Suprême och Rosé Suprême. Samtliga finns att beställa i Sverige via Systembolaget och Vivino.

– Vi är väldigt glada över att finnas på den svenska marknaden. Svenskar har generellt väldigt bra koll på vin och de tycker särskilt om champagne. Medan övriga Europa ibland kan vara mer traditionellt, är svenskar nyfikna och öppna – det passar oss som ett av världens yngsta och lite annorlunda champagnehus perfekt, säger Guillaume Bonvalet.

Brut Suprême fångar hela Champagne Bonvalets identitet. Detta är husets första champagne. Blandningen lyder 70% Pinot Noir och 30% Chardonnay. Blanc Suprêmes blandning lyder 70% Chardonnay och 30% Pinot Noir. Rosé Suprême är Champagne Bonvalets senaste tillskott och består till största delen av Chardonnay.

Champagne Bonvalets sortiment går att beställa via Systembolaget samt Vivino:

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING