Bohusläns skärgård får större matutbud. Under 8 juni invigs Elviras Skärgårdskrog på Lilla Brattön vid Tjörn med fokus på lokalproducerad kvalitativ mat serverad på handtillverkat porslin.
Sedan 1926 har Lilla Brattön drivits via Verkstadsklubben SKF. Knappt 100 år senare har Verkstadsklubben valt att ta ett omtag för hela ön. Däribland öns nyöppnade restaurang Elviras Skärgårdskrog.
Efter månader av renovering står krogen klar för öppning och invigning den 8 juni.
Namnet Elviras är hämtat från en av de mest frekventa Lilla Brattön-besökarna under stora delar 1900-talet. Genom att kombinera Lilla Brattöns hundraåriga historia tillsammans med nytänkande svensk matlagning vill Verkstadsklubben erbjuda en modern restaurangupplevelse med anor från förr.
Med fokus på närproduktion och kvalitet kommer upplevelsen på Elviras att präglas av en säsongsbetonad meny inriktad på maträtter från både hav och land som exempelvis gratinerade havskräftor från Mollösund och högrev från kringliggande öar.
All mat kommer dessutom serveras på handtillverkat porslin samtidigt som Verkstadsklubben försökt bevara autenticiteten i lokalernas inredning.