Hem Whisky & Bourbon Nu kan alla bourbon-lovers pusta ut. Saddle & Sabre har åter öppet sedan den 11 augusti

Nu kan alla bourbon-lovers pusta ut. Saddle & Sabre har åter öppet sedan den 11 augusti

av Livets Goda

“Har du gjort något kul i sommar? — Jag tog med mig lite personal och åkte till Tennessee och besökte fem destillerier. Fem destillerier? Jag trodde bara att de fanns två där, Jack & Dickel? — Man har släppt många countis fritt nu, så det har etablerats flera destillerier i Tennessee. Vi kommer nog att se en trend där av fler mikrodestillerier som satsar på att göra bra sprit och inte har det som en bisyssla. Ungefär som mikrobryggerier i Sverige. Hur känns det vara tillbaka på krogen igen efter sommaren? — Bättre än någonsin! Vad har du på gång i höst? — Jag har 300 flaskor Jack Daniels Single Barrel med egen etikett på gång in till krogen från ett fat som jag själv har valt. Tidigare i år besökte jag Jack Daniel&#39s och träffade master distiller Jeff Arnett. Vi provade några olika fat av Jack. Jag hade en ganska klar bild av vad jag ville ha. Det skulle absolut vara en single barrel som påminnde lite om Old No 7 med bra struktur och inte för mesig. Det fat jag slutligen valde ansåg Jeff Arnett vara ett av de absolut bästa han provat så det här blir nog bra. Något annat kul? — Ja, jag har ett helt nytt band och om tidsplanen håller så kommer en ny platta i oktober. Det är två år sedan förra platta så det är hög tid nu. Har den fått någon titel än? — Ja, precis som krogens whiskey, 90 proof! För att få ett smakprov på nya plattan och höra en mycket passande text, klicka på länken här Av: Jerry Lindahl”

RELATERAD LÄSNING